Hedi Slimane kmalu vodja hiše Yves Saint Laurent?

Potem ko je v Milanu završalo zaradi novice, da Raf Simons odhaja iz hiše Jil Sander in se tja vrača sama Jil Sander, je zdaj iz Pariza prišla vest, da bo vodenje hiše Yves Saint Laurent od Stefana Pilatija prevzel Hedi Slimane.

Fotografija iz kampanje za pomladno-poletno kolekcijo Dior Homme iz leta 2005 (Hedi Slimane je bil na čelu znamke med letoma 2000 in 2007).

Če so govorice, da nekdanji kreativni vodja pri Dior Homme - prav zaradi Slimanovih ozko krojenih moških oblek, primernih le za resnično vitke moške (njegova "muza" je bil nekaj časa suhljati rocker Pete Doherty) naj bi se Karl Lagerfeld odločil za drastično dieto - prihaja v YSL, to pomeni, da bo Pilatijeva kolekcija, ki jo bodo predstavili na prihajajočem pariškem tednu mode, hkrati njegova poslovilna.

Po poročanju tiskovne agencije AFP naj bi Slimane že podpisal pogodbo s hišo Yves Saint Laurent, novico pa naj bi uradno oznanili v času pariškega tedna mode. Pri konglomeratu PPR, v katerega lasti je YSL, zadeve niso želeli komentirati.

Hedi Slimane je poleg modnega oblikovanja tudi cenjen fotograf, njegov blog s fotografijami najdete na tej povezavi.

Prilagamo še videoposnetek predstavitve zadnje kolekcije Rafa Simonsa za Jil Sander v Milanu. Bodo v Parizu oznanili tudi, da Simons prihaja "prevzet posle" v hišo Dior kot naslednik Johna Galliana?

Najbolj brano