Na Guccijevi Božanski komediji harlekini in čarovnice plešejo ob polni luni: Oglejte si najlepše kreacije resort kolekcije

Dobrodošli v Guccijevem modnem kozmosu, modna revija se je tokrat vršila v Apuliji v Italiji - in tega poletnega sloga nikakor smete zamuditi. Vabljeni v utopijo svetlečih, bleščečih postav, absurdnih potiskov in vzorcev ter norih barv, ki potujejo skozi čas in spreminjajo spol. V fotogaleriji si oglejte vse najlepše modne videze, kot da ste v prvi vrsti te prestižne modne revije. 

Slika 1/20

V fotogaleriji si oglejte spektakularne kozmične modne videze.

Profimedia

Razmišljanje Alessandra Micheleja ni bilo nikoli linearno. Kolekcije, ki jih ustvarja, so prizmatične, vizualno raznolike in prežete s pomeni, ki jih včasih ni mogoče preprosto razvozlati. Njegova fascinacija nad večplastnimi referencami in ljubezen do zgodovine ga naredita za zbiralca predmetov in spominov, arhivarja galaksij in podob. Zato ni presenetljivo, da je svojo tokratno modno revijo in celoten koncept kolekcije poimenoval kar Kozmologija, za svojo modno revijo pa je iskal kraj, ki bi dajal milost mitološkemu, je pojasnil. "To je kraj, kjer se mere in razmerja križajo, kot da bi se zgodila čarovnija", je še dodal.

Michelejeve kolekcije se zdijo del zapletenega, dobro orkestriranega toka zavesti, ki se združuje v privlačne vizualne rešitve. Čeprav so na splošno instagramovsko privlačne in neposredne, so pogosto utemeljene z visokofalutinskimi, eruditskimi navedbami. Michele je pogosto gradil na napetosti in vitalnosti preteklosti, da bi napisal svojo različico sedanjosti. "Oblačila so mediji, plasti jezikov," je dejal. "Danes "ustvarjati modo" ne pomeni biti samo krojač ali pisati kroniko samo enodimenzionalne pripovedi. Sestavljanje kolekcije je povezano s tem, da govoriš o svoji predstavi o svetu, saj je moda globoko povezana z življenjem in človeštvom. Govori o življenju, govori številne idiome, je kot velikanski zbor, iz katerega ni treba nikogar izključiti. Tokratna kolekcija Alessandra Micheleja v svoj svet vabi ponižne meščanske dame in spektakularna nočna bitja, dolgonoge ljubiteljice sužnosti, obute v visoke šivane škornje, in romantične junakinje, odete v metre žameta - modna revija pa je bila praznik skladnih neskladij, ki so jih povezovale zgodovinske reference (portretni ovratniki, plissé gorgets, križarske pelerine in srednjeveške krinoline) in "zažigalni lesk", kot je modni oblikovalec imenoval svetleče teksture pod svetlobo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Bež hlače, po katerih vas bodo spraševali vsi: Tu je 10 modelov, ki jih morate imeti

Priporočamo tudi: Monaška princesa Charlène žarela med zadnjim javnim nastopom v čudoviti srajčni obleki iz džinsa

Najbolj brano