Flying Solo se vrača na newyorški teden mode in v mesto luči prinaša več kot 100 eklektičnih blagovnih znamk

20. 9. 2023
Flying Solo se vrača na newyorški teden mode in v mesto luči prinaša več kot 100 eklektičnih blagovnih znamk (foto: promocijsko gradivo)
promocijsko gradivo

Flying Solo z navdušenjem predstavlja svojo težko pričakovano septembrsko revijo v okviru sezone 2023 newyorškega tedna mode, na kateri se je predstavilo več kot 100 oblikovalcev.

Flying Solo z navdušenjem predstavlja svojo težko pričakovano septembrsko revijo v okviru sezone 2023 newyorškega tedna mode. Letošnji dogodek je bil največji tovrstni dogodek, na katerem je sodelovalo več kot 100 oblikovalcev z vsega sveta. Revija je potekala v osupljivih studiih Canoe Studios, v ozadju pa bo dih jemajoča panorama Manhattna.

Newyorški teden mode 2023 vsakič znova obljublja predstavitev najnovejšega in najboljšega modnega oblikovanja, s septembrsko revijo Flying Solo na čelu. Oblikovalci z vsega sveta so skupaj predstavili svoje najnovejše kolekcije, zato je to resnično mednarodni dogodek.

Flying Solo kot največja maloprodajna in novinarska platforma za neodvisne oblikovalce v ZDA se še naprej razvija in združuje več kot 300 oblikovalcev z vsega sveta v okviru enega inovativnega maloprodajnega modela. Uspeh tega modela je privedel do odprtja novega butika Flying Solo v središču newyorške soseske SoHo, kmalu pa se bomo udeležili tudi odprtja njihove trgovine v Parizu.

Alynwonderland

Predstavljamo ALB, izjemno nadarjeno ilustratorko in ustvarjalko vsebin ASMR iz živahnega mesta Toronto. Z nenehno rastočo platformo se ALB podaja na večplastno potovanje, na katerem se poglablja v življenjski slog, modo, pop kulturo in ustvarja edinstvene meditativne pripomočke za spanje, ki očarajo njeno občinstvo.

Alynwonderland, Garut Kulit torbica

Bekanvas

Na pisanih ulicah Valparaísa sta se dva vizionarska ustvarjalca, Diego in Wini, podala na modno potovanje, ki ju je z živahne Atkinsonove ulice popeljalo v ospredje senzacionalnega oblikovanja oblačil. Njuna blagovna znamka Bekanvas je postala dinamična sila v svetu mode, ki jo žene strast do preseganja meja in podtikanja novih trendov.

Bekanvas

Bye By Bitch

"Naša vizija je ustvarjanje kosov iz udobnih materialov v zelo majhnih količinah, ročno izdelanih v Franciji, da bi jih bolje porabili in ostali edinstveni."

Bye By Bitch, Wildwood Oyster Co. torbica

Famluxy

Njihovi cilji so ohraniti najvišje standarde kakovosti, ponuditi najboljše spletne prodajne cene, zagotoviti najboljše možne storitve za stranke, nove in edinstvene oblike, visoko kakovost in najboljšo strokovnost.

Famluxy, Maralkunst nakit

Hunni Sweet Wear

Spoznajte Michela Gooda, ustvarjalca, ki stoji za Hunni Sweet Wear. Michelovo novo kolekcijo odlikujejo inovativne tehnike, ki jih uporablja za ustvarjanje očarljivih stilov. To vključuje uporabo barve za lase za izboljšanje nekaterih kosov, dodajanje barve in bleščic za dodaten pridih ter kombiniranje različnih materialov za izdelavo edinstvenih modelov, ki pritegnejo pozornost.

Hunni Sweet Wear, Slime Goggles očala, Laimes Kamertonas torbica

Rosa Isela

V majhnem studiu v prestižni stolpnici v severnem San Antoniu v Teksasu je umetnik, ki ohranja staro tradicijo. Rosa Isela je modistka. Je del edinstvene skupine oblikovalcev, ki oblikuje in izdeluje klobuke in pokrivala po meri. Z uporabo tehnike starega sveta, polne evropskih blokov za klobuke in vodne pare, smo zaradi umetnosti, ki jo ustvarja ta oblikovalec, vzljubili mlinarsko delo. Njeni dizajni so polni muhaste lepote, zaželene prednosti in fascinantnega čudeža.

Rosa Isela

Something Made Custom

Something Made Custom ceni eno stvar: zemljo. Vsi kosi so ročno izdelani iz rabljenega tekstila; tekstila, ki bi sicer končal na odlagališčih. Njihovo poslanstvo je ustvariti edinstvena oblačila na najbolj trajnosten možen način.

Something Made Custom, Jill Herlands nakit, Khelman Studio torbica

Turtlehorn

Spoznajte ustvarjalni um, ki stoji za znamko Turtlehorn, ki je nastala januarja 2020, takoj po diplomi na Maastrichtskem inštitutu za umetnost na Nizozemskem. Turtlehorn, ki ima temelje v uličnih oblačilih, povezanih s skateboardingom, in podzemni subkulturi, zagovarja raznolikost in svobodo.

Turtlehorn, Jill Herlands nakit

Becca Flood

Blagovna znamka Becca Flood je praznovanje briljantnih, eklektičnih in ekscentričnih duš, ki si upajo biti same. Namenjena je jeznim deklicam in zabavnim ženskam, ki se nočejo prilagajati konvencijam. Znamka, ustanovljena leta 2019 v osrčju New Yorka, je nastala v sobi v študentskem domu in se rodila med skeptičnimi pogledi sostanovalcev, ki niso mogli predvideti izjemnega potovanja, ki je pred njimi.

Becca Flood

Elena Rudenko

Elena Rudenko je modna oblikovalka, ki se ustvarjalno osredotoča na področje ženskih oblačil. V njenih kolekcijah lahko odkrijemo bogato tapiserijo detajlov, gub in draperij, ki so premišljeno razporejene v goljufivo preprostih vizualnih oblikah. 

Elena Rudenko

Lea Detchema

Lea Detchema Cannistrà je nekdanja novinarka, ki se je ukvarjala s podjetništvom, njena vseživljenjska strast do mode in umetnosti pa jo je pripeljala do oblikovanja znamke "Lea Detchema", počasne mode, namenjene poslovnim ženskam, s poudarkom na delovnih oblačilih in oblačilih za po službi.

Lea Detchema, Malandra nakit, Darovia Paris torbica

Noah's Inc

Oblikovalec znamke Noah's Inc se je tokrat prvič predstavil na tednu mode v New Yorku in se na svoji debitantski reviji predstavil s kolekcijo Phoenix fire. Navdih za kolekcijo je dobil v vzdevku Rocky Phoenix Heart, ki so mu ga namenili njegovi prijatelji s fakultete. To sezono se je želel pokloniti feniksu, ki zanj predstavlja ponovno rojstvo po vseh gozdnih požarih, ki so se letos zgodili po svetu, zato je za kolekcijo izbral močne, ognjene barve.

Noah’s Inc, Jacx Carter Designs nakit, Winston Leather torbica

RebLab

Giovanno Haddad, predano modno oblikovalko, žene neomajna strast do umetniških in inovativnih vidikov modnega sveta. Prihaja iz Brazilije in se je podala na pot, da bi razširila svoja obzorja zunaj svoje domovine. Leta 2019 se je Giovanna zavezala, da bo na uglednem Inštitutu za modno tehnologijo (Fashion Institute of Technology, FIT) opravila študij modnega oblikovanja.

RebLab, Wildwood Oyster Co, Cache dodatki

Rising Among

Sredi svetovne pandemije leta 2020 se je tiho pripravljala modna revolucija - revolucija, ki je želela posameznikom omogočiti, da se ne le izražajo, ampak tudi nosijo svoje misli. Rising Among, otrok Rije in Amrute, nekdanjih sošolk s Tehnološkega inštituta za modo v New Yorku, se je pojavil kot svetilnik sartorialne osvoboditve.

Rising Among, Jill Herlands nakit, Cache dodatki

SKCreations, LLC

Sharon A. Keyser, vizionarka podjetja SKCreations, LLC, je umetnica, katere življenje je prežeto z globoko strastjo do tekstila in kalejdoskopa živahnih barv, ki jih ponuja. Sharonino potovanje v svet umetnosti se je začelo že pri rosnih letih, ko ji je prababica posredovala brezčasno veščino šivanja in ji odprla svet ustvarjalnih možnosti.

Skcreations, LLC, Zena nakit

Solomon Lawrence

Blagovna znamka Solomon Lawrence je nastala leta 2013 pod ustvarjalno vizijo modnega oblikovalca Isaaca Lawrencea. Že od samega začetka se Isaac Lawrence odlikuje po svojem občutku za barve, natančni pozornosti do podrobnosti in brezhibnih konstrukcijskih spretnostih.

Solomon Lawrence, Maralkunst nakit

Undertop

Undertop je svetilnik opolnomočenja v svetu ženske mode. Namenjen je tistim, ki izžarevajo osebnost in združujejo eleganco z odnosom, svobodo z udobjem in lepoto z izvirnostjo. Ta avantgardna blagovna znamka je specializirana za ustvarjanje prilagojenih zgornjih delov in spodnjega perila, ki so oblikovani tako, da slavijo brezskrbnost današnjih sodobnih žensk.

Undertop

Bugaric

V osrčju Dunaja, med oboki podzemne železnice v bližini Gumpendorferjevega traku, se nahaja oblikovalec po meri, katerega ime je sinonim za izjemno izdelavo in brezčasno eleganco. Spoznajte Gorana Bugarića, ustanovitelja in direktorja znamke BUGARIC, ki od oktobra 2012 pušča neizbrisen pečat v svetu mode.

Bugaric, Maralkunst nakit

Buluuy Mirrii

Buluuy Mirrii slavi vrsto aboriginskih talentov. Naročena umetniška dela Gomeroi preoblikuje v vzorce tkanin s strani grafične oblikovalke Gomeroi, natisne jih na luksuzne tkanine in všije v enkratna oblačila. Buluuy Mirrii promovira in oživlja pomembne vidike kulture Gomeroi na vsaki modni reviji, s čimer mednarodnemu modnemu občinstvu omogoča, da spozna nekaj bogastva kulture Gomeroi prek posebej posnetih zvočnih posnetkov Gomeroi in glasovnih posnetkov, ki pripovedujejo zgodbe za vsakim oblačilom.

Buluuy Mirrii, 24/7 Anonym nakit, Alf The Label dodatki

Donna Leah Designs

Donna Leah, rojena v New Yorku, je v mladosti nešteto ur preživela v svetu sanj in skic. Njene vizije so bile polne oblačil, ki so utelešala živahne barve, dinamične teksture in modele, ki so temeljili na tem, kako se v njih počutite, in ne na konvencijah o tem, kdaj jih nositi.

Donna Leah Designs

Elif Köse Fashion House

Elif Köse je blagovna znamka, ki pooseblja bistvo krepitve vloge žensk in je trdno zavezana krepitvi samozavesti s pomočjo mode. Njihovo poslanstvo se vrti okoli omogočanja ženskam, da se počutijo močne, samozavestne in lepe v svoji koži. 

Elif Köse Fashion House

Haus

HAUS, modno zatočišče v lasti temnopoltih in queerjev, je svojo identiteto stkal okoli načel urbanega sodobnega sloga, vključenosti glede na spol in velikost ter odločne zavezanosti okolju prijaznosti, potrditvi spola in praksam brez krutosti.

Haus, 24/7 Anonym Jewelry, Winston Leather dodatki

Khushbu Rathod Label

Khushbu Rathod črpa navdih iz bogate dediščine Indije in jo na novo odkriva kot sodobno visoko modo s pomočjo strokovne indijske obrti in najboljših tekstilij. Indijska oblačila po meri znamke so zelo ustvarjalna, ostra in z elementi tradicionalne dediščine. Znano je, da se Khushbu Rathod poigrava z odtenki, ki so naravni in preprosti, pa tudi prefinjeni in čutni.

Khushbu Rathod Label, Malandra Jewelry, Nafari Moda čevlji

Le Fafo

Blagovna znamka s sedežem v ZDA se osredotoča na trajnostno razkošje in konfekcijska oblačila za ženske. Oblačila oblikujejo v Los Angelesu in izdelujejo v Turčiji, da ustvarijo luksuzne kose, ki so cenovno dostopne.

Le Fafo

Lola And The Boys

Lola and the Boys na novo definira otroško modo in ji vdihne brezmejno zabavo, udobje in dostopnost. Otroci imajo neverjetno sposobnost, da k modi pristopajo z neizprosno ustvarjalnostjo, zabavno iskrenostjo in neustrašnim izražanjem - preprosto želijo uživati v veselju do tega, kar nosijo.

Lola And The Boys

Maison IAGU

Maison IAGU ni le blagovna znamka, temveč filozofija. Gre za pristno življenje in sprejemanje svojega pravega jaza. Znamka izpodbija spolne stereotipe in spodbuja enakopraven svet. Ljudi spodbuja, da se izražajo z oblačili, in verjame, da lahko posamezniki z zdravljenjem in ponovnim povezovanjem s seboj prispevajo k izgradnji mirnejšega sveta.

Maison IAGU, Atelier Madre torbica

Wajahat Mirza

Spoznajte Wajahata, oblikovalca iz Londona, čigar pot v svet mode je bila prav nič nenavadna. Po diplomi z odliko na univerzi Northumbria in specializiranem usposabljanju za krojenje po meri na London College of Fashion se ukvarja z ženskimi večernimi oblačili in modno modo.

Wajahat Mirza, Maralkunst nakit, Winston Leather in Cache dodatki

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan