Daniel Lee je zapustil Bottego Veneto! Spoznajte novega kreativnega direktorja

Dianela Leeja zamenjuje ta unikaten oblikovalec.

Daniel Lee je zapustil Bottego Veneto! Spoznajte novega kreativnega direktorja - Foto: Profimedia

Bottega Veneta je pod vodstvom oblikovalca Daniela Leeja zavzela modni svet. Kdo ne pozna ikoničnih prešitih torbic in čevljev, bizarnih gumijastih škornjev, resastih plaščev in "pouch" torbic? Daniel Lee, ki je neverjeten modni uspeh dosegel z zavračanjem družbenih omrežij je naznanil svoj odhod - na mestu vodje ga bo zamenjal mlad oblikovalec Matthieu Blazy.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthieu Blazy (@matthieu_blazy)

Daniel Lee in Matthieu Blazy si delita oblikovalske izkušnje.

37-letni Matthieu Blazy kljub dosedanji manjši prepoznavnosti v modni industriji z izkušnjami ne zaostaja. Diplomiral je iz modnega oblikovanja na bruselski šoli La Cambre School of Art and Design. Tesno je sodeloval z oblikovalcem Rafom Simonsom - oblikoval je tako za njegovo lastno znamko, kot za Calvin Klein v času Simonsovega vodstva. Tako kot Daniel Lee je tudi Blazy pred leti oblikoval za Celine, v času kreativne direktive Phoebe Philo. V njegovem življenjepis je zapisal tudi oblikovanje za znamko Maison Margiela

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KERING (@kering_official)


Kakšno Bottego lahko pričakujemo pod novim vodstvom?

Kljub temu, da je bil Leejev odstop z mesta kreativnega direktorja nepričakovan, je mesto zasedel pričakovan naslednik. Matthieu Blazy znamko pozna podrobno - v preteklih dveh letih je bil glavni pomočnik Daniela Leeja. Zaradi razlik v pristopu do mode teh dveh oblikovalcev pričakovanje sprememb pri Bottegi Veneti. Blazy še vedno ohranja nekoliko bolj minimalističen in uglajen pristop do oblačil, ki pa jih po unikatni poti naredi zanimive.

Nedvomno je ta korak za znamko in njene oboževalce nadvse vznemerljiv. Glavni direktor podjetja Kering, pod katerim deluje Bottega Veneta, Francois Henri Pinault, je novico z navdušenjem komentiral: "Prepričan sem, da bogate izkušnje in kulturna razgledanost Matthieu Blazya vodijo v kreativne presežke, ki bodo še naprej gradili zapuščino Bottege Venete".

Fotografije: Profimedia in Instagram

Preberite še: Ta razgaljen trend bomo naslednje leto videli povsod! Si ga upate nositi?

Priporočamo tudi: Kaia Gerber ima novo pričesko, zaradi katere si boste želeli postriči frufru v stilu 70-ih

Najbolj brano