Anna Sui, Cynthia Rowley, Dior, LiLo, Lily

Kratke novice iz sveta mode.

Anna Sui, Cynthia Rowley, Dior, LiLo, Lily - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija promocijsko gradivo

Nova sodelovanja

Vse se vrti okoli sodelovanj. Anna Sui je za znamko FitFlop ustvarila par škornjev, v modri, črni in rjavi barvi. Čeveljce, ki močno spominjajo na znamenite uggice, krasi zlata zvezdica. Na voljo od 10. novembra na spletni strani Net-A-Porter.com.

Ljubiteljice deskanja in oblikovalke Cynthie Rowley bodo z veseljem pričakale kolekcijo, ki jo je za znamko Roxy ustvarila znana Američanka. Linija bo vsebovala obleke za deskanje, kratke hlače, majice, krila, kopalke in nepogrešljive modne dodatke. Športna znamka in ljubiteljica tega vodnega športa sta podpisali triletno sodelovanje.

Športna oblačila pa je ustvarila tudi tekmovalka četrte sezone resničnostne oddaje Modni oblikovalci Heidi Klum Kit Scarbo. K sodelovanju so jo povabili pri Etniesu. Kolekcija za Etnies Girl bo vsebovala majice s kapuco, kratke hlače, majčke, teniske, natikače ter dodatke, cena kosa, ki bo na voljo od januarja 2010, pa se bo gibala od 12 do 65 dolarjev za par čevljev.

Francoski oblikovalec visoke mode Jean Paul Gaultier ustvarja za Target. Tako je nasledili Alexandra McQueena in Anno Sui, ki sta s hišo sodelovala v preteklosti. Jean Paul bo slavil ameriško žensko, v stilu nekdanje in sedanje pop kulture. Na voljo v aprilu. Lahko le upamo, da se ne vrne špičast nedrček, ki ga je med desetletji oblikoval za Madonno.

Tovarna čokolade The Cadbury je objavila sodelovanje z oblikovalcem Gilesom Deaconom. Njegovo delo je obleči Nibblesa, zajčjo maskoto na škatli novih mlečnih karamel Nibbles. Opomba: obleka ne bo primerna za odrasle.

Christian Louboutin ne bo nasledil Jimmyja Chooja na policah blagovne hiše H&M. Po poročanju virov, naj bi oblikovalec prestižne obutve zavrnil švedsko trgovino. Razlog naj bi tičal v prenatrpanem urniku. Žal pa dizajner tudi v prihodnosti, če se mu še kdaj ponudi podobno delo, ne bo ustvarjal obutve za masovno prodajo.

Reklamni kampanji

John Galliano je, za zvezdo spomladanske kampanje, izbral Karlie Kloss. Najstnica, ki jih šteje le 17, bo tako obraz modne hiše Christian Dior.

Medtem pa Alexander McQueen ostaja pri znanih obrazih. Kampanjo za pomlad-poletje 2010 je posnel Nick Knight, v glavni vlogi pa blesti Raquel Zimmermann.

Na kratko

Po poročanju, naj bi bila pogodba Lindsay Lohan z Emanuelom Ungarom vredna milijone. Pojavila so se nova namigovanja, da naj bi igralka delala zastonj. LiLo naj bi, namesto cekinčkov, prejemala zgolj brezplačno garderobo.

Woody Allen se je zagledal v postavno Adriano Lima. A zgolj v poslovnem smislu. Manekenko želi zaposliti pri svojem novem filmu, katerega lokacija je famozni Rio.

V javnosti so se pojavil plakat za film The Imaginarium of Doctor Parnassus. Na njem opazimo manekenko Lily Cole. Z njeno podobo je poster unikaten in deluje bolj kot del reklamne kampanje in ne kot najava za film. Poleg manekenke, v filmu nastopajo tudi pokojni Heath Ledger (katerega nadomesti Johnny Depp), Colin Farrell in Jude Law.

Najbolj brano