Ameriški »modni oskarji« podeljeni

V newyorškem Lincoln Centru so v ponedeljek podelili nagrade Sveta modnih oblikovalcev Amerike (CFDA), ki jih nekateri označujejo za "modne oskarje" (čakajte, ali niso zaradi bleščeče rdeče preproge tako označili že galaplesa v Metu?).

Blogerski par Garance Doré in Scott Schuman (foto: Profimedia)

Blogerski par Garance Doré in Scott Schuman

Dvojčici Olsen (The Row) (foto: Profimedia)

Dvojčici Olsen (The Row)

Igralka Jessica Chastain (v obleki Prabal Gurung) (foto: Profimedia)

Igralka Jessica Chastain (v obleki Prabal Gurung)

Najbolj prestižno nagrado večera, tisto za najboljšo znamko, sta prejeli dvojčici Ashley Olsen in Mary-Kate Olsen, ki delujeta pod znamko The Row, priljubljeno tudi pri zvezdniških modnih navdušenkah. (Lani sta omenjeno priznanje dobila Lazaro Hernandez and Jack McCollough, dvojec, ki ustvarja znamko Proenza Schouler.)

Philip Lim je dobil nagrado za vzhajajočega oblikovalca moške mode, vzhajajoči oblikovalec ženske mode po mnenju CFDA-ja je Joseph Altuzarra, nagrado za uveljavljenega oblikovalca moške mode pa je dobil Billy Reid.

Za vzhajajočo oblikovalko modnih dodatkov so nagradili Tabitho Simmons, za že uveljavljenega oblikovalca modnih dodatkov pa Reeda Krakoffa.

Za življenjsko delo so se na galavečeru poklonili Tommyju Hilfigerju, mednarodna nagrada je šla v roke Rei Kawakubo (Comme des Garçons).

Medijsko nagrado za izjemne novinarske dosežke si je razdelil slavni blogerski par, Scott Schuman (The Sartorialist) in Garance Doré (njen kot po navadi zabavni opis dogajanja na podelitvi preberite tukaj).

Johnny Depp si je s svojim prepoznavnim slogom oblačenja prislužil nagrado za modno ikono leta in hkrati postal prvi moški, ki mu je pripadla ta čast.

Podrobnejše poročilo z dogodka preberite tukaj, posnetek pa si bo mogoče ob 23.00 ogledati na portalu Style.com.

Foto: Profimedia

Najbolj brano