Alicia Rountree ekskluzivno za ELLE: Spoznajte najbolj vročo trajnostno blagovno znamko kopalk ta hip

Tako nastajajo trajnostne kopalke Alicia Swim izpod prstov Alicie Rountree, nekdanjega modela Victoria's Secret. 

Alicia Rountree ekskluzivno za ELLE: Spoznajte najbolj vročo trajnostno blagovno znamko kopalk ta hip - Foto: Osebni arhiv

Alicia Rountree je v svoji manekenski karieri sodelovala z Victoria's Secret in Ralph Laurenom, krasila je naslovnice Harper’s Bazaarja in Voguea, danes pa je ponosna ustanoviteljica in lastnica trajnostne blagovne znamke kopalk in kopalne mode Alicia Swim. Trajnostna linija kopalk, ki nosi ime svoje lastnice in je z izbranimi tropskimi potiski večna oda Mavriciju (rojstnemu kraju Alicie), je zelo priljubljena tudi med zvezdnicami, ki prisegajo na trajnostno modo in kopalke, resnično narejene po meri ženske.

Z ustanoviteljico Alicio Rountree smo se ekskluzivno za Elle.si pogovarjali v novembru.

Povejte nam nekaj o sebi. Kdo je Alicia?

Oblikovalka kopalk, strokovnjakinja za prehrano in dobro počutje, ki je bila rojena in je odraščala na Mavriciju. Alicia še vedno vodi uspešno manekensko kariero in je soustanoviteljica Tartinery, verige restavracij v New Yorku.

Kaj vas je navdihnilo, da ustvarite lastno blagovno znamko kopalk?

Odrasla sem na Mavriciju in vsakodnevno nošenje kopalk je bilo zame nekaj zelo naravnega. Med manekensko kariero, ki je vključevala tudi delo za Victoria's Secret, sem nosila zelo veliko kopalk, vendar nikoli nisem bila povsem zadovoljna s kroji. Prav zato sem želela oblikovati kopalke, ki se lepo prilegajo ženskemu telesu, oblinam, kopalke, v katerih se počutim dobro in z njimi ne škodujem planetu.

Zakaj ste izbrali trajnostni pristop?

Mavricij me še vedno navdušuje s svojo osupljivo pokrajino. Naravo cenim in si želim, da bi ljudje skrbeli za njeno ohranitev. Vsi imamo moč in lahko vzpostavimo nadzor nad tem, kako ravnamo s planetom in kaj lahko pri tem spremenimo. Trajnost je bistvenega pomena za blagovno znamko ALICIA SWIM, od nabave tkanin do proizvodnje, pakiranja itd. To je res pristop 360 stopinj. Del našega dobička namenjamo tudi MMCS (Mauritius Marine Conservation Society), ki pomaga ohranjati morsko okolje Mavricija.

Je bilo zahtevno nabavljati trajnostni material?

Sprva da, vendar je danes to veliko lažje, saj trajnostna moda postaja svetovni naraščajoči trend. Še vedno pa je težko najti odličen teksturiran material.

Kakšen je pozitiven vpliv recikliranih virov na okolje in trajnostni tekstil?

Ne le da z njimi varujemo morsko življenje in skrbimo za čiščenjem oceana, ampak z uporabo recikliranih materialov tudi ne ustvarjamo novih tkanin, in tako po nepotrebnem ne onesnažujemo planeta.

Kje izdelujete trajnostne kopalke?

Naši vrhunski materiali prihajajo iz Italije, vsa naša proizvodnja pa je etična in ima sedež na Mavriciju. Pomembno je podpirati lokalne skupnosti in sprejeti delo obrtnikov iz mojega rojstnega kraja.

Kaj pa oblikovanje?

Kroji kopalk se navdihujejo nad stilom supermodelov 90. let. Pomislite na Claudio Schiffer in Cindy Crawford. Medtem ko sem vzorce ročno poslikala sama, zaradi česar so naši motivi ekskluzivno izvirni.

Zakaj so kopalke tako pomemben del ženske garderobe?

Vsaka ženska rada preživlja čas na plaži in tam se želi počutiti udobno. Velikokrat pa je zgodba ravno obratna, saj se ženske pogosto zaradi napačnih kopalk počutimo bolj ranljive. Želela sem ustvariti lepe, ženstvene in brezčasne kose, zaradi katerih se ženske počutijo udobno v svoji koži in jih kot res dobre kopalke cenijo več sezon. To pa je še en pristop k trajnosti, kajne?

Kdo in kaj vas osrečuje?

Biti doma na Mavriciju z družino in partnerjem, še zlasti zdaj, ko zaradi trenutnih razmer družine nisem videla že eno leto. Vesela sem, da lahko delam na svoji blagovni znamki in spremljam, kako se ta razvija, s poudarkom na pozitivnem odnosu do planeta.

Pripravila: Petra Windschnurer

Fotografije: Osebni arhiv

Preberite še: ELLE podkast | Katja Kozlevčar: »Pisanje je zame terapevtsko.«

Priporočamo tudi: To je čudovita obleka, v kateri je rojstni dan praznovala Hailey Bieber

Najbolj brano