5 enostavnih modnih trikov, s katerimi boste izgledali višji, če ne marate čevljev s peto

Ne marate čevljev s peto, ampak želite izgledati višji? Tu je pet enostavnih modnih trikov, s katerimi boste delovali višji.

5 enostavnih modnih trikov, s katerimi boste izgledali višji, če ne marate čevljev s peto - Foto: Profimedia

Čevlji s peto niso edini modni trik, ki nas optično poviša. S premišljeno izbiro krojev in kombiniranjem oblačil lahko na enostaven način delujemo višji, kot smo v resnici, hkrati pa v vsakodnevnih stajlingih ohranimo udobje. Glavni nasvet pri izbiri takšnih stajlingov je poznavanje naših telesnih proporcev in izbira kosov, ki podaljšajo naše noge - s poudarjenim pasom in dolgimi nogami lahko ne glede na našo višino izgledamo nekaj centimetrov višji.. 

Preberite tudi: Severina je nosila te nepričakovane hlače in izgledala čudovito (+kje kupiti)

1. Ozkih hlač ne kombinirajte s čevlji, ki segajo do gležnja.

Pri izbiri oblačil, s katerimi smo videti višji kot v resnici je pomembno upoštevanje proporcev telesa. Posebna pozornost je priporočena pri izbiri obutve. Če izberemo superge ali škornje, ki segajo do gležnjev in jih kombiniramo z ožjimi hlačami s katerimi so čevlji popolnoma vidni, naše noge optično skrajšamo. S takšno kombinacijo se zdi, da se naše noge končajo tam, do koder sega čevelj, s tem pa naši višini optično odštejemo nekaj centimetrov.

Priporočljiva je izbira nižjih čevljev, ki jih kombiniramo tako, da med koncem hlač in začetkom čevljev ne kažemo kože. Tudi nekaj centimetrov vidnega gležnja je lahko razlog, da naše noge izgledajo krajše, kot so v resnici.</p

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOSEFINE H. J (@josefinehj)

2. Izogibajte se širokim, bujnim jaknam, ki se končajo pod boki.

Kljub temu, da "oversized" jakne že več sezon kraljujejo modnim trendom, je za učinek višine dobro izbrati krajše, odrezane kraje. Govorimo o jaknah in suknjičih, ki se končajo pri pasu in so v modnem svetu pogosto poimenovane "cropped" jakne. S tem trikom se optično podaljšajo naše noge tako, naš pas pa je navidezno višje, kot v resnici.

3. Raje kot skrajšane hlače izberite takšne, ki presegajo gležnje.

Sedemosminske hlače ali takšne, ki se končajo nad gležnjem niso priporočljive za stajlinge, s katerimi želimo izgledati višji. V njih naše noge izgledajo krajše, hkrati pa optično podaljšajo tudi naš trup in naši višini na videz odvzamejo nekaj centimetrov.

Kroj hlač, ki naši višini doda največ so hlače na zvonec. Pogosto imajo izrazito visok pas in segajo do tal. Z njimi torej upoštevamo pravilo proporcev in telesa ne presekamo na pol, celoten stajling pa nas poviša.

Preberite tudi: Pozabite na minimalizem, v novem letu bomo oboževali to nepričakovano barvo

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

4. Kombinirajte čevlje s platformo.

Čevlji s plaftormo so udobna različica obutve, ki nam doda višino. Enakomerno dvignjen podplat na čevlju naši višini glede na izbrano debelino doda nekaj centimetrov. Hkrati z njimi obdržimo tudi občutek normalne, sproščene hoje, kar pogosto pogrešamo pri nošenju čevljev s peto.

5. Izberite monokromatske kose.

Izbira monokromatskih kosov ne pomeni, da takšni stajlingi delujejo dolgočasno. Ravno nasprotno - monokromatska barvna paleta ni samo trendovska, zagotavlja tudi mnoge možnosti nadgraditve in vsestranskega kombiniranja, nas pa optično poviša. V nasprotju z večbarvnimi stajlingi, monokromatski ustvarijo izrazitejšo, elegantno vertikalno linijo, ki naše noge in trup optično podaljša.

Črna barva pa ni edina, s katero lahko poustvarimo takšne stajlinge. Primerna je lahko katera koli barva, dokler jo v ujemajočem odtenku uporabimo v celotnem stajlingu.

Fotografije: Profimedia in Instagram

Preberite še: Monica Bellucci prisega na to dieto: Odkrijte skrivnost njenega fit, zdravega in mladostnega videza

Priporočamo tudi: Ali tudi vi obdržite božično dekoracijo dalj časa? Preverite, ali to prinaša nesrečo (nasvet strokovnjaka)
 

Najbolj brano