Nikoli ne uganete, iz česa je nastala TA obleka Alena Kobilice! (lahko prosim še?)

Modna oblikovalka Zlata Zavašnik, ki že več kot 23 let uspešno vodi podjetje Sens, je predstavila novo linijo oblačil iz ekoloških tkanin. Z njimi je navdušila tudi svetovno priznanega modela Alena Kobilico.

Moda, 27. 1. 2018
Nikoli ne uganete, iz česa je nastala TA obleka Alena Kobilice! (lahko prosim še?) - Foto: Sens Press

V modi postajata vse bolj pomembna ozaveščenost glede okolja in živali ter miselnost 'spreminjati svet na bolje'. 

Vse tri elemente v trendih združujeta blagovna znamka Sens in nova kolekcija Zlate Zavašnik, ki vsebuje moška oblačila, narejena iz običajnih in tudi ekoloških tkanin. 

"Ekooblačila so izdelana iz posebne tkanine, ki je v celoti reciklirana. Material za obleke se namreč pridobiva iz prosojnih odpadnih plastenk."

"Plastika se obdela toplotno, in ne kemično. To pomeni, brez snovi, ki so škodljive za okolje," je pojasnila podjetnica in modna kreatorka in dodala, da predelava poteka v S Italiji, brez okolju škodljivih kemičnih dodatkov.

Ideje kar vrejo na plan

Da so ekološka oblačila ne le prijazna do okolja, ampak tudi udobna, se je prepričal eden najbolj znanih svetovnih modelov Alen Kobilica, ki je že tretjič poziral za znamko Sens.

"Navdušen sem. Nova kolekcija je zelo blizu moji filizofiji. Vsi imamo pravico do čistega zraka, vode in uživanja v neokrinjeni naravi, ampak za to moramo nekaj storiti tudi sami. Oba z Zlato se vsak po svoje trudiva našemu planetu vrniti dobro, kolikor se da," je povedal in dodal, da tudi v svojem podjetju Organika+ skrbi za to, da proizvajajo čim manj odpadkov in da so izdelki ekološke proizvodnje. 

Čeprav je Zlata skicirala in oblikovala že več kot dva tisoč modelov moških oblačil, ji idej ne zmanjka. V novo linijo, ki vsebuje tako poslovna kot tudi mladostniška oblačila, je vpletla unikatnost in drugačnost.

Barvi, ki prevladujeta, sta siva in črna. Pravi, da moške obleče z veseljem oblikuje tudi zato, ker še niso povsem pod vplivom potrošništva.

"Obleke so obličajno povezane z dogodki, kot so potoka, matura, nova služba ... Gre za dogodke, ki nam pomenijo nekaj več in ki v nas zbujajo vrednote," je razložila Zlata.

Za revijo Lady napisala Anja Plesec Kontrec

Preberite še: Maja Lazar: stilistka iz zakulisja revije Dolce&Gabbana

Priporočamo tudi: Edita Cetinski Molnar (Dobra ideja): Iskreno o najtežji življenjski preizkušnji, ob kateri se boste zamislili!

Najbolj brano