Nasveti za preudarno nakupovanje

Se vam je že zgodilo, da kljub polni omari niste imeli prav ničesar za obleči? Čeprav za nakupe oblačil zapravite ogromne vsote denarja, z njimi niste zadovoljni? Ste pogosto žrtev impulzivnega nakupovanja, ki vodi v nakupe oblačil, ki jih ne potrebujete in le jemljejo mesto v že tako polni omari? Čas je, da prevetrite svojo garderobo, vendar preudarno.

Promocijsko sporočilo, 9. 6. 2015

Kako torej pametno opraviti vaš naslednji nakup? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov.

1. Varčujte

Pametno ravnanje z denarjem je ključ do uspeha. Naj bo vaše vodilo, da čim več privarčujete pri svojem vsakdanjem življenju, zato da si boste lahko več privoščili. Ste na primer kdaj pomislili, da bi lahko na račun ene kave na dan v zelo kratkem času privarčevali za najljubši kos oblačila? To vam zdaj omogoča Varčevalnik, s katerim si lahko zastavite različne varčevalne cilje. V Novi KBM vam ob tem ponujamo tudi številne možnosti varčevanja.

2. Organizacija garderobe

Svojo garderobo si organizirajte tako, da boste imeli pregled nad svojimi oblačili. Oblačila lahko na primer razporedite po barvnih odtenkih. Ta način razporeditve je predvsem učinkovit, če med seboj ločite tudi obleke, krila, tope in puloverje. Tako boste lažje videli, katera oblačila zares potrebujete.

3. Zagotovite si fleksibilnost pri nakupovanju

Z novimi plačilnimi karticami Nove KBM plačevanje še nikoli ni bilo tako preprosto, varno in udobno. Prav tako vam zdaj omogočamo plačila do 12 obrokov. Število obrokov si lahko sami določite z odgovorom na varnostno SMS-sporočilo v roku 60 minut od nakupa. Vse, kar potrebujete, sta nova plačilna kartica MasterCard ali Visa ter storitev Varnostno SMS sporočilo. Ali veste, da lahko svojo kartico poljubno oblikujete?

4. Kupujte oblačila, ki jih lahko oblečete več sezon

Večina nas kupuje oblačila, ki jih lahko nosimo le eno sezono. Razmislite o možnosti, da lahko posamezne kose oblačil nosite vse leto. Krajšo obleko lahko na primer oblečemo tako poleti kot pozimi. Pozimi jo skombiniramo z nogavicami in škornji.

5. Kupujte manj, vendar kakovostno

Naj kvaliteta prevlada nad kvantiteto. Namesto da kupimo šest različnih stvari, raje kupimo eno, in to tisto, ki nam je res všeč. Kupujte stvari, ki jih boste resnično nosili. Že v trgovini si poskušajte zamisliti, s katerimi kosi bi jih lahko ustrezno kombinirali. Spomnite se vsaj treh kombinacij. Zakaj bi določen kos oblačila imel prostor samo v omari, še zlasti če smo zanj drago plačali?

6. Pravilo 70/30

Poskušajmo upoštevati pravilo 70/30. 70 % naših oblačil naj bo klasičnih kosov, kot je bela srajca ali črna torbica, ki je aktualna več sezon. Ti kosi oblačil naj bodo kakovostni, zato je vredno v njih investirati nekoliko več. Preostalih 30 % kosov pa naj bo trendnih, živahnih kosov, kot so pisane hlače ali pisana ogrlica. Ti kosi oblačil so po navadi aktualni le eno sezono, zato vam svetujemo, da jih kupujete v ugodnejših trgovinah. S pravilom 70/30 bo vaša omara tako uravnotežena.

7. Razprodaje

Razprodaje marsikoga privabijo v trgovino, da si kupi oblačila po znižani ceni. So pravi čas za nakup kosa oblačila s podpisom kakšnega znanega oblikovalca. Takrat je vredno vložiti v nakup brezčasnih kosov, ki jih lahko potem kombinirate in nosite več sezon. Ob tem se moramo zavedati, da na razprodajah prežijo na nas tudi številne pasti, ki se jih pod pretvezo nizkih cen niti ne zavedamo, in tako kupimo vse, kar nam pride pred oči. Ne pozabite na pravilo 70/30.

8. Spletno nakupovanje

Kar nekaj denarja in časa lahko prihranite s spletnim nakupovanjem. Velika večina spletnih prodajalcev svojim strankam pošilja kode s posebnimi popusti, zato se naročite na njihove novice. Prav tako vas obveščajo o prihajajočih razprodajah in posebnih ponudbah. Prav tako lahko hitro primerjate cene med različnimi ponudniki. Zakaj ne bi prihranili? Z novimi plačilnimi karticami Nove KBM nakupovanje prek spleta še nikoli ni bilo tako preprosto.

Šoping v Parizu?

Če se želite na naslednjo nakupovalno avanturo odpraviti v Pariz, v svetovno prestolnico mode, pa smo v Novi KBM pripravili posebno ponudbo potrošniških kreditov z nižjo obrestno mero za hitri kredit – Kredit Takoj.

Denar lahko dobite takoj. Vse drugo je le še stvar vaših želja.

To vam v Novi KBM omogočamo z najdaljšo dobo odplačevanja hitrega kredita, kar do pet let. Če potrebujete gotovino hitro in takoj, je Kredit Takoj za vas. Najmanjša mesečna obveznost je 25 EUR, pri izračunu kreditne sposobnosti pa upoštevamo celoten priliv z naslova vaše plače (ne le neto) ali pokojnine. V primeru nižjih zneskov, do 3.000 EUR, z do tremi leti odplačilne dobe, lahko kredit naročite tudi od doma, prek spletne banke Bank@Net. Takoj po odobritvi, ki znese le 10 EUR, vam celotni znesek nakažemo na vaš osebni račun.

Potrebujete še dodaten nasvet v povezavi z ugodnimi možnostmi financiranja vaših nakupov? Vabimo vas, da nas obiščete v najbližji poslovalnici ali na naši spletni strani. Vedno pa se lahko naročite tudi na svetovanje. Dobrodošli!

Najbolj brano