Moška moda po žensko

Ko moško obleko spelje ženska modna emancipacija.

Moda, 19. 1. 2015
Moška moda po žensko - Foto: Imaxtree

Moška moda v ženski garderobi. Vsi najprej pomislimo na njegovo črtasto poslovno obleko, pa preveliko belo srajco, v kateri si dame na filmskem platnu dan po tem obvezno skuhajo jutranjo kavo, in seveda gang­sterske oxford čevlje. Nič drugače ni letošnjo zimo.

Če samo bežno preletite moško ponudbo v ženskem svetu, boste hitro obkljukali vse tri klišeje in zamahnili z roko; bolj podroben pogled pa razkrije, da so se oblikovalci le potrudili in poiskali kup svežih rešitev, ki njegovim oblačilom pričarajo žensko moč. Glavno vlogo ima dobro stiliranje. Zvezdo moške garderobe, moško obleko, tako krasi prav poseben detajl – ženski dekolte.

Golo žensko kožo v družbi suknjiča sta si na povsem različna načina omislili Phoebe Philo pri Céline in Mary Katrantzou ter dokazali, da globina dekolteja nima ničesar skupnega s slabim okusom. Enako zapeljiv učinek dosežejo prosojni materiali pod težkimi volnenimi tkaninami. Še zlasti privlačni so 'lahkotneži' v kožnih barvah, saj brez težav nadomeščajo golo kožo.

Po njih so posegli pri Hugo Boss in Theory. Izrazit moški naboj spodbijajo izrazito ženski materiali. Modni oblikovalci menijo, da so to luksuzni brokati, svilene tkanine s svečanim okrasjem v obliki bleščic, perja in kristalov, krzno in žamet. Prav iz zad­njega so izdelane dekliške pentlje na čevljih, ki so jih v družbi deške obleke predstavili pri Emporio Armani ter tako poskrbeli, da se bodo za moško obleko ozirale tudi ljubiteljice bolj nežnega, romantičnega stila.

Najbolj brano