Vse, kar morate vedeti o Valentinovi kolekciji za pomlad in poletje 2020

Najboljša razlaga Valentinove kolekcije prihaja iz besedil pesmi, ki jih je Pierpaolo Piccioli izbral za zvočno podlago modne revije.

Vse, kar morate vedeti o Valentinovi kolekciji za pomlad in poletje 2020 - Foto: Profimedia

Modna revija je bila predstavljena v prostoru, ki je bil zgrajen na temeljih zgradbe Les Invalides, kamor se je vila izjemno svetla svetloba. Dogajanje na modni pisti je odsevalo v dveh velikih okroglih ogledalih. Sodeč po tonih glasbe je bila to sezona, namenjena poenostavljanju in samoodkrivanju z umikom vase. Pesmi, ki so spremljale manekenke po pisti, so med drugimi bile Moon River Franka Oceana, Bright Red Laurie Anderson, Lovin' You Minnie Riperton in Lullaby skupine The Cure.

Praktično gledano je to pomenilo, da se je Piccioli oddaljil od sodelovanj, denimo z Junom Takahashijem in pesnikom, kot je Robert Montgomery, s katerim je sodeloval za jesen 2019. Kot bi kreacije zavzele mesto pisane besedo, je glasba nosila liričnost in pomen.

Po razmeroma nedavnem odhodu kreativne direktorice Marie Grazie (sedaj pri Diorju), je Pierpaolo Piccioli popeljal Maison Valentino na novejše in še bolj bleščeče višine.

Za kolekcijo pomlad in poletje 2020 je bil Valentino čudovita modna pista voluminoznih maksi oblek, s perjem okrašenih bluz, prosojnega tila, volančkov in vezenja. Bilo je tako razkošno kot tudi globoko zabavno.

Modna revija se je odprla in zaprla z manekenkami v belem, kar nas je opomnilo, da je nebarva bela seštevek vseh barv v barvnem spektrumu.

Ta koncept je v skladu s Picciolijevo filozofijo vključenosti in odprtosti, prav tako pa se navezuje na popolnoma belo kolekcijo Valentina Garavanija iz leta 1968.

Poleg sklicevanj na arhivske kolekcije so v kolekciji še drugi načini predstavitve znanega v novi luči. Bela srajca je postala obleka ali pa je bila opremljena s perjem.

Trenč je bil zamišljen kot svilena maksi obleka. Kot je dejal Piccioli, je šlo za to, da so navadno naredili izjemno.

Piccioli ima dokazano znanje, kako perje uporabiti bolj pristno in zato bolj privlačno za povprečno žensko, žensko, ki se na leto ne udeleli 250 gala večerov. Prav to je prispevalo k "lahkotnosti bivanja" te kolekcije.

Ko je Piccioli le vnesel barve, so bile to žive in sončne barve ter nekaj neonskih vtisov.Nobena Valentinova kolekcija ne bi bila popolna brez rdečega podpisa. To sezono je je bila to bogata koralno rdeča. Močan poudarek pa je dobila tudi živo roza barva.

Pozornost in uporaba ročnega dela se dotika vsega, kar Piccioli počne.

Ročno delo ateljeja je bilo najbolj dekorativno prikazano v delu modne revije, ki je predstavljal rastlinstvo in živalstvo, kjer se je zdelo, da prikimava sanjskim divjinam, ki jih je upodobil francoski slikar Henri Rousseau.

Ne glede na to, ali gre za združevanje maksi oblek z nizkimi čevlji ali sodelovanje z japonskim velikanom uličnih oblačil Jun Takahashi, Piccioli še naprej dokazuje, da lahko v vsakdanje življenje vnesete malo fantazije z glasnostjo, pisanostjo in nekaj perja ...

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Bella Hadid nam je pokazala, kako bomo to sezono kombinirali kavbojke

Priporočamo tudi: Amal Clooney nas je presenetila z drznim mini krilom

Najbolj brano