Še nekaj dni nas loči do modne revije Stylo

Mladi se bodo letos predstavili s sodobnimi in domiselnimi kreacijami

Še nekaj dni nas loči do modne revije Stylo

 
Še nekaj dni nas loči od modnega dogodka Stylo 2019, na katerem se bo s svojo vizijo mode prihodnosti javnosti predstavilo osem mladih modnih oblikovalcev. Po fittingu je jasno, da bo strokovna komisija letos imela res težko nalogo pri izbiri najboljšega, saj je med finalisti kar nekaj takih, ki bi se s svojimi kreacijami zlahka kosali z mladimi modnimi oblikovalci iz tujine.
 
"Modni oblikovalci so se na tokratnem natečaju še posebej potrudili. Videli bomo lahko kar nekaj kolekcij, ki si zaslužijo zmage. Mislim, da ima žirija letos najtežjo nalogo do zdaj," je po včerajšnjem fittingu, na katerem so mladi modni oblikovalci predstavili svojo zgodbo in kolekcijo, ter dobili še zadnje smernice pred sklepnim modnim dogodkom, povedala Petra Windschnurer, urednica revije Elle, sicer članica letošnje strokovne komisije. Prepričana je, da bo letošnja modna revija resnično spektakularno doživetje tako za modne navdušence kot tudi za ljudi, ki se z modo ukvarjajo profesionalno.
 
Navdušenja nad letošnjimi kreacijami ni mogla skriti niti druga članica strokovne komisije, slovenska modna oblikovalka Matea Benedetti, ki je mlade oblikovalce pohvalila, saj njihova dela dosegajo visoko oblikovno raven in so primerljiva z deli študentov oblikovanja iz svetovnih modnih prestolnic. "Pozna se, da je med finalisti kar nekaj takih, ki so se že izobraževali v tujini, bodisi v okviru študijskih izmenjav bodisi na praksah. Vidi se, da poznajo različne tekstile in da radi eksperimentirajo s kroji, da iščejo nove rešitve, kako na sodoben in inovativen način implementirati ročne spretnosti. Vsekakor bo modna revija eksplozija kreativnih idej in natančne izdelave."
 
Letos bomo lahko v finalu spremljali dela Jake Podgorška, Ines Čeperlin, Valentine Kolander, Petre Jerič, Admirja Kapiča, Zale Hrastar, Kristi Komel in Nine Znidaršič, ki jih je strokovna komisija izbrala med 15 prijavljenimi na javni natečaj Centra mladih Koper. Vsak se bo predstavil s štirimi kosi oblačil, kar pomeni, da bomo lahko na modni brvi občudovali 32 različnih modnih kombinacij.
 
Tudi tokrat bo zadnjo besedo pri izboru zmagovalca imela ocenjevalna komisija, ki jo poleg urednice revije Elle Petre Windschnurerter slovenske modne oblikovalke Matee Benedetti, sestavlja še voditeljica, novinarka in modna poznavalka Lorella Flego. Komisija je prvo ocenjevanje opravila že na včerajšnjem fittingu, uradna razglasitev najboljšega pa bo na modni reviji Stylo 2019, 8. oktobra. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini 1.500 evrov in obširno predstavitev v slovenski izdaji revije Elle.
 
Organizator dogodka je Center mladih Koper, prireditev pa je finančno podprla tudi Mestna občina Koper.
 
 
 
 

Najbolj brano