Rick Owens predstavlja kolekcijo za jesen in zima 2022. Spoznajte zgodbo, ki se skriva za njegovimi kreacijami

4. 3. 2022
Rick Owens predstavlja kolekcijo za jesen in zima 2022. Spoznajte zgodbo, ki se skriva za njegovimi kreacijami (foto: Profimedia)
Profimedia

Modna hiša Rick Owens nam pričara shod čez meglo, ki je odišavljena z novim vonjem kozmetične hiše Aēsop.

Lahko rečemo, da je Rick Owens eden od redkih modnih oblikovalcev, ki še vedno predstavi kolekcijo na dramatičen in kreativen način, ki nam vzbudi čustva. Tokrat z uporabo goste megle, ki se je lahko spomnimo iz filma The Mist, prirejenega po knjigi Stephen Kinga. Ampak brez grozovitih bitji, ki prežijo na ljudi, temveč z dišavami kozmetične hiše Aēsop. Tako lahko proti koncu meseca marca pričakujemo sodelovanje z modno hišo Rick Owens in omenjeno kozmetiko. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RICK OWENS ONLINE (@rickowensonline)

Jesensko kolekcijo, ki jo poimenuje "Strobe", je omehčano nadaljevanje moške kolekcije, ki jo je predstavil januarja letos. Verjemite ali ne, Rick je odrasel v strogi katoliški družini. K temu je podana odišavljena megla, saj ponazarja kadila, ki jih uporabijo v cerkvah. Lahko tudi rečemo, da ponazarja debelo meglo, ki se spušča po vodnem mestu Benetkah, kjer ima Rick tudi svoj drugi dom. 


Navdih črpa od ikoničnega režiserja iz "Art Deco" obdobja, Cecil B. DeMille, ki je posnel film Kleopatra, a ne tistega z Elizabeth Taylor. Med intervjujem pred modno prezentacijo pravi, da med temi težkimi časi, s katerimi se soočamo, je lepota eden od načinov, s katerim si ohranjamo zaupanje. 

Lahko bi rekli, da prvi trije beli videzi ponazarjajo vstop v nebesa. Zaznamo že poznane silhuete, ki jih je uporabil v preteklih sezonah, ampak v kombinaciji novih materialov in tkanin. Nežni plašči, tunike in kapuce v utišanih odtenkih iz alpakine polsti, vzvišena in ostra ramena, drapirane dolge obleke v prašnih odtenkih, pošitih z bleščicami skoraj da ponazarjajo biblična oblačila. 


Duvet jakne so narejene iz recikliranega najlona, pitona in usnja ribe "pirarucu", ki se zvijajo čez zgornji del trupa kot “nautilus” školjka, so v kombinaciji dolgih oblek rezanih pod kotom 45 stopinj narejenih iz žameta, opranega jeansa ali iz pletenega recikliranega kašmira. V zimski kolekciji seveda ne gre brez ikoničnih puhastih jaken, ki jih priredijo vsako sezono. Tokrat z izredno dolgimi rokavi, ki so podaljšani do tal. 


Rick govori tudi o trajnosti materialov. Zagotavlja, da so oblačila iz jerseyja narejena iz 100 % bombaža organskega porekla. Glede na to, da uporabi tudi usnje, ki je eksotičnega porekla, so ta še bolje nadzirana glede njihove dobavne verige. Uporabi usnje ribe "pirarucu" iz Brazilije, ki je stranski proizvod prehrambene industrije. Prav tako ovčji kožuh. S tem delavci zaslužijo še dodatni dobiček. 

Glede na pretekle sezone, je bila ta ena od zelo nežnih in romantičnih kolekcij do sedaj. Bila je paša za oči po dolgotrajni lakoti lepote. V kolekciji zaznamo ponovno dolge obleke, katere bomo zagotovo zasledili na rdečih preprogah. 


Kot glasbeno spremljavo izbere Mahlerjevo simfonijo številko 5, Smrt v Benetkah. Pred tem je imel izbran remiks, ki je na sedanje dogajanje po svetu, bil izredno preoster in zlovešč. Rick pravi, da se tolaži s tem, da je v zgodovini sveta dobrota vedno nekako premagala zlo. Srčno upam, da ima prav.

Pripravil David Kobe

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako se modno obleči po 40. letu: Sledite tem trem pravilom za najbolj šik videz

Priporočamo tudi: Če imate redke lase, v šampon dodajte ti dve sestavini: to je trik, s katerim lasje hitreje rastejo in manj izpadajo

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač