Najboljše s tedna mode v Milanu na enem mestu

Oglejte si vse najlepše kreacije in najodmevnejše predstavitve modnih kolekcij.

Najboljše s tedna mode v Milanu na enem mestu - Foto: p

V Milanu se je zaključil teden moške mode in predkolekcij za pomlad in poletje 2021. Pred vami je najboljše od najboljšega.

Prada

Pradina navidezna modna revija za pomlad in poletje 2021 je opomnila, da lahko oblačila nudijo tudi priložnost, da smo karkoli želimo biti. Te dvojnosti nihče ne razume bolje kot Miuccia Prada, ki je v torek dostavila osvežujočo praktično kolekcijo, ki vas lahko navdihne, da se spet oblečete kot glamurozna poslovna ženska.

Prada pomlad in poletje 2021

Prada pomlad in poletje 2021

Kot so pojasnili v predstavitvi, je bila nova kolekcija - zadnja gospe Prada, preden je resnično združila moči z Rafom Simonsom v naslednji sezoni - povsem preprosta. Sveže poglavje. Ponudila ni nobenega spektakla ali neuporabnih nadomestkov, samo dobro izdelana oblačila, ki so bila opredeljena kot "stroji za življenje", ki bi jih lahko videli tako v sedanjosti kot oddaljeni prihodnosti. Brezčasna moda torej.

Prada pomlad in poletje 2021

Prada pomlad in poletje 2021

Alberta Ferretti

Njena resort kolekcija je bila posneta pred ozadjem fotografij mest, ki spominjajo na razglednice, kot so Benetke, Firence, Rim in Neapelj. Ker država zdaj stopa iz karantene in se vrača k staremu življenju, je oblikovalka želela prikazati duh optimizma in v svoje kreacije vliti energijo "joie de vivre". Mogoče še ni veliko priložnosti, da bi se zabavali, šli na slavnostne zabave ali prirejali glamurozne večere, toda ženske si še vedno želijo praznovanja, da se po tem času družbene izolacije počutijo lepe in posebne. Želimo se znova zagnati in spet sanjati.

Alberta Ferretti pomlad in poletje 2021

Alberta Ferretti pomlad in poletje 2021

Ferretti je prenesla vrhunsko sporočilo s pomočjo sončnih barv - fuksija, rdeča, oranžna, turkizna barva - v katere je potopila vrsto enobarvnih oblačil. Zamišljena kot predloga za vsakodnevno oblačilo, so bila popolno krojena in ženstvena, z namenom, da bi jasno pokazala samozavest.

Alberta Ferretti pomlad in poletje 2021

Alberta Ferretti pomlad in poletje 2021

Etro

Sredina modna revija znamke Etro se bo v zgodovino mode zapisala kot prva fizična revija, ki je potekala pred dejanskim občinstvom po letošnji pandemiji. Odvila se je v vrtu milanskega hotela Four Seasons, kjer so varno distancirani gostje veselo srkali svoj kapučino in uživali ob zajtrku.

Etro pomlad in poletje 2021

Etro pomlad in poletje 2021

"Sva živa in v živo!" sta vzkliknila Veronica in Kean Etro na improvizirani tiskovni konferenci po reviji. V karanteni sta sodelovala pri obeh kolekcijah, kar je duh sodelovanja spodbudilo še bolj kot običajno. Šele pred kratkim so se odločili, da bodo predstavili dejansko modno revijo. "To je dejanje poguma, ki prihaja iz srca," je navdušen Kean. "Želeli smo v naše mesto vrniti življenje in energijo," je obljubila Veronika.

Etro pomlad in poletje 2021

Etro pomlad in poletje 2021

Dolce & Gabbana

"Ne maram rešitve "digitalni šov"", je dejal Domenico Dolce. "Modne revije ne moremo nadomestiti z nečim na zaslonu. Potrebujemo fizični stik, človeško povezavo. Ker se moda začne pri ljudeh." Prejšnji mesec je dvojec Dolce Gabbana naredil "virtualno" modno revijo visoke mode. "Toda brez občinstva ni bilo isto. Izgubila je bistvo," pravi Stefano Gabbana.

Dolce and Gabbana pomlad in poletje 2021

Dolce  & Gabbana pomlad in poletje 2021

Da bi dobili to bistvo za pomladno kolekcijo moških oblačil, sta se morala oblikovalca prilagoditi. Njuno dolgoletno prizorišče, gledališče Metropole, trenutno ni primerno namenu: COVID-19 naredi vsako množično dogajanje nedostopno. Zato sta modno revijo priredila v vrtnem kampusu Univerze Humanitas, izobraževalnega oddelka, ki ga Dolce & Gabbana financira od leta 2019. Februarja letos - preden so COVID-19 prvič odkrili v Italiji - sta oblikovalca finančno podprla Humanitasove raziskave glede imunskega odziva telesa na koronavirus.

Dolce & Gabbana pomlad in poletje 2021

Dolce & Gabbana pomlad in poletje 2021

Philosophy di Lorenzo Serafini

Veselje do oblačenja. Se spomnite? Lorenzo Serafini se ga in ga želi vrniti. Ko smo ga februarja nazadnje videli, je Serafini razmišljal o glamurju 70-ih. Vmes se je ustavil svet; vsi vemo, zakaj. Serafini je preživel koronavirus na italijanskem morju, kjer diskoteke in oblačil v njih primanjkuje.

Philosophy di Lorenzo Serafini pomlad in poletje 2021

Philosophy di Lorenzo Serafini pomlad in poletje 2021

Njegova estetika je medtem ostala popolnoma nedotaknjena, z nekaj spremembami. Temen džins je poklon našemu skromnejšemu življenjskemu slogu, čeprav so njegove kavbojke z visokim pasom in ozko krilo takšna oblačila, ki jih oblečete za nočni izlet v mestu, ne na kavč. Rebrasti beli topi med drugim dodajo občutek mladostne svežine retro korzetom in mini oblekam brez naramnic. Označujejo spremenjena pričakovanja.

Philosophy di Lorenzo Serafini pomlad in poletje 2021

Philosophy di Lorenzo Serafini pomlad in poletje 2021

Gucci

Guccijev Alessandro Michele nikoli ni bil pristaš tipične modne revije. Februarja, nekaj dni pred izbruhom koronavirusa v Milanu, je uprizoril šov, ki je bil hkrati spektakularen in intimen. Danes je videti precej presenetljivo: povabilo občinstvu za kulise in razkrivanje oblačenja ter ličenja in friziranja, posadke manekenk in manekenov, medtem ko se oblačijo. Oblikovalec je praznoval prav tiste stvari, ki jih v trenutnem času vsi tako zelo pogrešamo: človeška interakcija, sodelovanje, biti del občinstva.

Gucci pomlad in poletje 2021

Gucci pomlad in poletje 2021

Koncept za 12-urni livestream predstavitve resort kolekcije, ki so jo poimenovali "Epilog", je uprizoril na Palazzo Sacchetti v Rimu, kjer so skušali prikazati šov znotraj šova. Le da je bilo tokrat manj teatralno. Michele je načrtoval, da bodo oblikovalci v njegovem studiu nosili kreacije, ki so jih sami oblikovalli, in tako v bistvu postavili "mi" v Gucci. Glede samih oblačil jih je Michele opisal kot "praznovanje mojega vidika, stvari, ki sem jih delal v preteklosti, kosi, ki pripadajo moji estetiki.".

Gucci pomlad in poletje 2021

Gucci pomlad in poletje 2021

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Motivacijski ponedeljek | Gruša Zorn o stiliranju hrane in izzivih tega poklica

Priporočamo tudi: To je največji trend barvanja las letošnjega poletja - in tu najdete najboljši navdih

Najbolj brano