LFW: Burberry je predstavil elegantno kolekcijo iz narave

Oglejte si najlepše kreacije, ki jih je na LFW predstavil Burberry. 

Slika 1/11

Oglejte si najlepše kreacije.

Profimedia

Kako nas je Burberry uvedel v londonski teden mode?

Londonski teden mode je v četrtek, pod okriljem kreativnega direktorja Riccarda Tiscija, začela ikonična britanska modna hiša Burberry. Kolekcija SS 21, "In Bloom", postavljena v britansko podeželsko okolje, je pričakovanja dosegla. Presenetila je z vidika elementov ulične mode, ki jih je Tisci v obliki logotipov in vzorcev redno uporabljal že od začetka ustvarjanja za Burberry - tokrat, jih praktično ni bilo mogoče opaziti.

Izhajajoč iz Tiscijevih misli o regeneraciji in nežni, morski ljubezni, kolekcija v definirani barvni paleti predstavlja most med naravo, oceanom in nepredvidljivimi časi v katerih živimo.

Ni bilo značilnih logotipov 

V ospredju je bilo eksperimentiranje s tradicionalnimi trenčkoti in opremo za jahanje, torej kosih, ki so znamki prinesli svetovni sloves. Presenetila je predvsem odsotnost značilnih logotipov in vzorcev po par kolekcijah, kjer je bil Burberry obtožen, da s takšno pretirano uporabo prepoznavnih simbolov znamke, njihovi produkti izgubljajo na vrednosti.

"In Bloom" tako v kontrastu v ospredje postavlja golo umetniško izražanje, igranje z izrezi, poslikanim blagom in kombiniranjem teoretično nekomplementarnih materialov, celostno povezavo kolekcije pa naredijo udarni, ročno narisani vzorci, ki v navideznem nasprotovanju ideji kolekcije, izražajo DNA znamke pod vodstvom Riccarda Tiscija.

Kolekcija, seveda zaradi trenutnih razmer po svetu, ni bil predstavljena tradicionalno, na modni brvi. V obliki digitalno predvajanega filma so v okolju britanske narave nastopili glasbeni izvajalci, sodobni plesalci, vseeno pa so glavno vlogo v predstavitvi igrala oblačila. Okolje in celoten koncept je koga lahko presenetil, v povezavi z navdihom kolekcije pa je predstavitev smiselna - združuje misli in fikcijo s temelji znamke Burberry.

Pripravila: Ina Podkoritnik

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Dilema: Ali moda lahko živi le v digitalnem svetu?

Priporočamo tudi: Izbrali smo 7 najboljših bodijev iz Zare

Najbolj brano