Jacquemus predstavlja magično kolekcijo za svetlejšo prihodnost mode

Kolekcija L'Amour za pomlad in poletje 2020/2021.

Jacquemus predstavlja magično kolekcijo za svetlejšo prihodnost mode - Foto: Profimedia

Pod kreativnim vodstvom oblikovalca Simona Porta Jacquemusa je znamka Jacquemus predstavila novo žensko in moško kolekcijo za sezono pomlad in poletje 2020/21. Medtem ko so številne svetovne znamke fizične modne revije zamenjale za video predstavitve, je Jacquemus ponovno uspešno ustvaril francosko modno pravljico s komentarjem, da modnih revij ni mogoče nadomestiti, saj ustvarijo najbolj avtentično predstavo o modni znamki.

Še lepša pokrajina kot polja sivke?

Mirna in brezkončna poljska trasa francoskega narodnega parka Vexin je pripomogla k razumevanju sporočila in estetike kolekcije, po besedah oblikovalca, pa igrala pomembno vlogo pri vzpostavitvi avtentičnosti in romantičnega vzdušja. 

Kolekcija L'Amour je nastala ob misli na ljudi, ki skupaj proslavljajo ljubezen in romantično pooseblja nadgrajeno različico južnofrancoske Jacquemus estetike. Sporočilo, ki ga širi med ljudi zajema poudarjanje medsebojne povezanosti in osebnostno rast v času prisilne oddaljenosti od bližnjih, prav tako pa nosi zgodbo o znamki Jacquemus in prizadevanju za trajnostno prihodnost. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on

Svojim premišljenim kreacijam je dodal piko na i z izbiro modelov različnih ras in tipov postave, ki so vsakemu videzu posebej dodali osebno noto. Znamka iz sezone v sezono izraža podporo vključenosti in nasprotovanje diskriminaciji v modni industriji.

Barvna paleta kolekcije je poleg značilne umazano bele vključila tudi ostale naravne odtenke - glineno sivo, laneno rjavo, oranžno-rdečo in umirjeno črno. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@jacquemus SPRING 2021 🖤

A post shared by Kseniia Loginova (@cupro_) on

Minimalistične silhuete je Jacquemus ponovno nadgradil z uporabo strukturiranih materialov, inovativnih krojev in umirjenih vzorcev. V ospredju so bile kreacije iz svile in lana z dodatkom igrivih detajlov in vezenja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on

Poleg oblačil, so v ospredju kolekcije torbice, v značilni majhni velikosti - Chiquito torbice, stiliranih za ženske in moške. Humoren pridih kolekciji je dodal igriv nakit in uporaba Marseille mila kot modni dodatek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claire Laugeois (@claire.laugeois) on

Pripravila: Ina Podkoritnik

Fotografije: Profimedia, Instagram

Preberite še: Čudovite visoke pete Fenty v sodelovanju z Amino Muaddi so tu

Priporočamo tudi: Ženske, rojene v teh znamenjih, imajo v ljubezni previsoka pričakovanja

Najbolj brano