Chanelova modna revija Métiers d’Art znova združila umetnike. Oglejte si osupljive kreacije

8. 12. 2021
Chanelova modna revija Métiers d’Art znova združila umetnike. Oglejte si osupljive kreacije (foto: Profimedia)
Profimedia

Letna modna revija je praznovanje in dialog med francoskim ateljejem in umetniki, ki jih obožuje. Po lanski veličastni produkciji v Château de Chenonceau v dolini Loare se je Chanel odpravil domov v svoje osupljivo obrtno središče na robu Pariza. Tukaj je vse, kar morate vedeti o njegovem najnovejšem praznovanju obrti.
 

Chanelove letne modne revije Métiers d'Art so vedno praznovanje. Medtem ko so prejšnje kolekcije debitirale po vsem svetu od Dallasa v Teksasu do Mumbaja, je Chanel to sezono ostal blizu doma v Parizu. Za svojo kolekcijo 2022 se je francoska hiša predstavila v novo odprti stavbi Le19M, ki si jo je zamislil Chanel in zasnoval arhitekt Rudy Ricciotti. Nahaja v 19. okrožju – številka, ki je simbolična za zgodovino blagovne znamke s parfumi in torbicami, poimenovanimi po njej, Chanel pa je navdih za modno revijo našel iz lastne zgodbe.

Čeprav vsaka kolekcija Métiers d’Art služi kot dialog med Chanelom in njegovo obsežno mrežo umetniških sodelavcev, jo je kreativna direktorica Virginie Viard to sezono opisala kot "zelo metropolitansko, a prefinjeno". Vezilci Lesage in Atelier Montex, zlatar Goossens, klobučar Maison Michel, perjarski delavec Lemarié, pletar Lognon in čevljar Massaro ter na stotine drugih so bili del tega skupinskega projekta. Končni rezultat je še ena čudovita modna revija, ki poudarja mojstrstvo, po katerem je Chanel znan: vezeni deli na tvidu, jopice, okrašene z dvojnim C logotipom, ki ga boste zagotovo videli na kopici vplivnežev.

Kar zadeva dodatke, Chanelova močna točka, je bil nakit igrivo večplasten, medtem ko so se torbice dopolnjevale z večernimi oblačili z razkošnimi perlami in bogatimi dragulji.

Za nadaljnjo utrjevanje odnosa znamke do umetnosti in umetnikov je Chanel predstavil kratek film in k sodelovanju povabil osem avtorjev, ki so zabeležili svoje izkušnje na Le19M, oba pa si lahko zdaj ogledate na spletni strani chanel.com.

Medtem ko so gostje modne revije bili priča resničnosti, kako je zgoraj opisano videno v resničnem življenju, so oboževalci, ki so si jo ogledali na spletu, bili deležni izvrstnega kratkega filma, ki ga je ustvaril koreograf in plesalec Dimitri Chamblas. Zasnovan tako, da prikaže "bleščečo igro grafičnih tekstur in dragocenih detajlov", ko se modeli sprehajajo po ogromnem prostoru, daje natančnejši pogled na Lemariéjeve ikonične kamelije iz tkanine, ki sta jih prvotno naročila Coco Chanel in njeni ljubljeni čevlji Massaro Mary-Janes, ki so tokrat okrašeni z biseri. Virginie Viard je bila v času njegovega mandata neposredna povezava Karla Lagerfelda med metierji in samim kreativnim direktorjem. Film je morda kratek, vendar je prežet z zgodovino.

Ulični tvid

V skladu z Viardino vizijo hiše, ki je osredotočena na mlade, bi bila kolekcija morda najbolj ležerna Métiers d’Art kolekcija doslej. Je "zelo metropolitanska, a prefinjena," je dejala o svojih sproščenih jaknah iz tvida, okrašenimi z Lesagejevimi finimi perlicami. Odlične so bile tudi ohlapne pletenine, medtem ko bo šla jopica z logotipom med vplivneži in ljubitelji logomanije za med.

Popolnoma očarljiv nakit

Nakit je bil privlačno večplasten v svojem neujemnju – kot je Viardin način visokega rock’n’rolla. Polni značilnih hišnih podob, bi potrebovali dneve, da bi odkrili vse zgodbe, ki se skrivajo za težkimi dragulji, toda za oboževalce, ki želijo svojo Chanel škatlo z nakitom urediti pravočasno za sezono zabav, je najdrznejši način za nočenje nakita dve veliki zapestnici čez visoke usnjene rokavice. Nakit Chanel je prehodil dolgo pot, odkar je hiša leta 1985 pridobila Desrues, svoj prvi métier nakup.

In nevesta je nosila bleščice

Poimenujte bolj kul nevesto kot Mica Argañaraz, ki je modno revijo zaključila z bisernimi bleščicami z živahno črno satenasto pentljo, ki je zaključila celoten videz. Nošena z enim od "ležernih odprtih plaščev", kot jih je ime Viard opisala v svojih zapiskih, ni bil očiten poročni videz sam po sebi, vendar je Viardin mandat namenjen posodabljanju hišnih tradicij s kančkom nepričakovanega.

Oglejte si osupljive kreacije nepozabne kolekcije

Fotografije: Profimedia

Prenerite še: Pozabite na modre kavbojke in to zimo raje izberite kavbojke, kot jih nosi Jennifer Lopez

Pripročamo tudi: Zmanjšajte izpadanje las s samo eno naravno sestavino: uporablja se že stoletja in ima čaroben učinek

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik