Izbrali smo 6 trendov za prihodnjo jesen in zimo

Poglejte, kaj napovedujejo modni oblikovalci New Yorka.

Izbrali smo 6 trendov za prihodnjo jesen in zimo - Foto: Profimedia

Pred prvim modnim tednom letošnje sezone se je v industriji šušljalo, da New York ni več to, kar je bil. Mnogi modni oblikovalci se v želji po večji prepoznavnosti selijo v Pariz, drugi so letos modni teden popolnoma izpustili. 

Kljub temu (in kljub dežju) pa je bilo vzdušje zelo pozitivno. Prostor pod žarometom je med drugim  dobilo tudi kar nekaj mlajših modnih znamk, ki si utirajo pot v industriji. 

Oglejte si trende, ki so prevladovali na modnih brveh modnega tedna v New Yorku.

1. Usnje

Usnje smo opazili tako na ulicah kot na modnih pistah. Medtem ko so se silhuete in kroji razlikovale, pa so prevladovali nevtralni odtenki, od pudrasto bež do svetlo rjave barve. 

Badgley Mischka Self-Portrait, Gabriela Hearst, Khaite

Veliko je bilo tudi klasičnih kosov iz črnega usnja. Self-portrait je predstavil obleko z asimetričnim izrezom in stisnjenim pasom, opazili pa smo tudi usnjene plaščne in hlače.

Badgley Mischka Self-Portrait

2. Monokromatsko

Naj gre za kostim, obleko ali kombinacijo krila in škornjev. Z monokromatskim stajlingom ne boste mogli zgrešiti. Čevlje izberite po želji, vsi ostali kosi pa naj se držijo enega samega odtenka. 

Sies Marjan, Gabriela Hearst, Sally Lapointe

Ulični stajlingi so morda napovedali, da bomo med seboj kombinirali različne tone, modne brvi pa so se držale strogega pravila enotnosti.

Aliette

Carolina Herrera

3. Pončo

Ponču se prihodnjo sezono skorajda ne bo mogoče izogniti. Na modnih pistah New Yorka smo videli pletenine in ogrinjala vseh oblik in velikosti. Prihodnjo zimo nam mraz zagotovo ne bo. 

Zimmermann, Libertine, Michael Kors, Noon by Noor

Tokrat bomo razmišljali bolj na široko. Kamelji plašč je morda res večen kos, a zakaj se ne bi poigrali tudi z drznejšimi kroji? Morda vas zamika križanec med budno in pončom?

Rag and Bone

4. Zlata barva

Metalne barve so to sezono preplavile modne brvi, modni oblikovalci pa so posebno mesto namenili zlati v neštetih odtenkih. Od svetlejših do bakrenih tonov, videli smo vse. 

Zimmermann, Christian Cowan, Aliette, Raisavanessa

Dobrodošli so vsi odtenki, ki bodo največkrat kombinirani kar s črno.

Raisavanessa

Oscar de la Renta

5. Poudarjeni rokavi

Se spomnite, kako se v osnovni šoli risali pepelko? Obleka z velikanskimi vlančki in še večjimi rokavi, takšno vzušje je vladalo tudi na modnem tednu v New Yorku. Čim večji so bili rorkavi, tem boljše. Mnogi oblikovalci so se odločili za okroglo obliko

Christian Cowan, Rodarte, Prabal Gurung

Mnogi oblikovalci so se odločili za okroglo obliko, pri Bubhu Mohapatri pa smo lahko videli koničaste rokave, ki so nas spominjali na prepognjene liste.

Bibhu Mohapatra

6 . Perje

Perje se je vrnilo v velikem slogu. Ne more ga biti preveč. Od Oscarja de la Rente do mlajše modne znamke Sukeina, perje je bilo prisotno povsod. 

Oscar de la Renta, Vera Wang, Sukeina

Opazili smo tudi kombinacijo mreže, perja in vezenin. Tako rekoč nezdružljivi trendi so se uspešno povezali. 

Sukeina

Fotografije: Profimedia, promocijsko gradivo

Preberite še: Poglejte, kako bomo letos nosili monokromatske stajlinge

Priporočamo: To so najbolj odmevne obleke modnega tedna v New Yorku, ki si jih morate ogledati

Najbolj brano