SUI: Slovenska oblikovalca navdušujeta s čistimi geometričnimi linijami

22. 1. 2016
SUI: Slovenska oblikovalca navdušujeta s čistimi geometričnimi linijami (foto: SUI)
SUI

Unikatno, barvito in drzno. Če ste ljubiteljice čistih geometričnih linij, potem ne morete mimo ročno izdelanega nakita slovenskega oblikovalskega para SUI.

Z blagovno znamko SUI - fine geometry, ki je hitro osvojila slovenski modni trg, se predstavlja oblikovalski tandem Simona Korošec in Jakob Rožnik. Izpod njunih rok nastaja unikaten lesen nakit, s katerim ne boste ostale neopažene - geometrijsko sestavljeni liki s svojo barvitostjo namreč hitro vzbudijo pozornost. "Začelo se je tako, da sem sprva seveda naredila orglico zase, potem so jo videle prijateljice, si jo zaželele še one in tako dalje," pove oblikovalka, ki ji idej ne manjka.

Oblikovalski par je pred kratkim predstavil novo zimsko kolekcijo ICE, kjer se je poleg lesa poigral še z drugimi materiali. "Zaželela sva si nekaj drugačnega, svežega in to sva našla v kombinaciji materialov." Toplini naravnega lesa sta tako dodala kontrast hladnega pleksi stekla v nežnih pastelih, rezultat pa si lahko ogledate v spodnjem videu in galeriji.

Oblikovalca sta bila na pobudo žirije povabljena tudi na mednarodno razstavo Znamke in znamenja, ki predstavlja svetovni izbor izvirnih, inovativnih, dobro oblikovanih izdelkov s področja produktnega in modnega oblikovanja in se je odvijala v oktobru in novembru 2015 v okviru dogodka Mesec oblikovanja.

Geometrija se skriva povsod okoli nas - v arhitekturi, naravi...zakaj se ne bi tudi v nakitu?

OSM minutes of 2015 - GEOMETRY. from OSM films on Vimeo.