Model: Agyness Deyn

ROJENA:

Laura Hollins, 16. 2. 1983, Littleborough, Velika Britanija

Model: Agyness Deyn - Foto: Fotografija Imaxtree

TRENUTNO DELA IN ŽIVI:

New York

AGENCIJE:

DNA, Viva, Why Not

ZAŠČITNI ZNAK:

lasje, slog

SODELOVALA Z:

Chanel, D & G, Hugo Boss, Donna Karan, Alexander McQueen, Alessandro Dell’Acqua, Givenchy, Missoni, Carolina Herrera, Zac Posen, Thakoon, Preen, Max Mara, Christian Dior, Jean Paul Gaultier

INTERESI:

notranja oprema; igranje v svojem bandu, Lucky Knitwear

DELO:

  • 1998: dela v Village Chippy, kjer spozna Henry-ja Holland-a.
  • 1999: zmaga na Face of Rossendale, tekmovanju za modele.
  • 2005: začne zvezo z Joshom Hubbardom iz the Paddingtons
  • 2006: pojavi se na naslovnici francoske revije Vogue Beauty, Vogue IT, postane obraz za Blugirl in Blumarine in se sprehodi po pistah znamk Marc by Marc Jacobs, Proenza Schouler, Zac Posen, Giles, Versace, Jean Paul Gaultier.
  • 2007: postane obraz za Giorgio Armani, Hugo by Hugo Booss, pojavi se na naslovnicah: Vogue in Dazed & Confused in v revijah: W, Vanity Fair in Vogue. Sodelovanje s fotografi: Steven Meisel za Mulberry, Vogue, Mert Alas in Marcus Piggott za W. Mario Testino za Burberry, Nick Knight za Vogue UK. Modne revije: Anna Sui, Isaac Mizrahi in Burberry, Michael Kors, Temperley, Oscar de la Renta, Narciso Rodriguez in Missoni. Zmaga na Model of the Year na British Fashion Awards.
  • 2008: postane obraz za dišavi Burberry The Beat in JPG Ma. Sodeluje s fotografi: Patrick Demarchelier za Pirellijev koledar in za Vogue UK, Mario Testino in Tim Walker za Vogue, Sebastien Faena za POP; pojavi se na petih naslovnicah iD in na modnih revijah: Anna Sui, Ruffian, House of Holland, Gareth Pugh; Izda single »Who«.

Najbolj brano