Marco Bicego: vrhunski italijanski ustvarjalec elegantnega nakita, ki ga boste želele v svoji zbirki

Kjer se tradicija prepleta s sodobnimi idejami, nastanejo kosi nakita Marco Bicego.

Promocijsko sporočilo, 2. 11. 2022
Marco Bicego: vrhunski italijanski ustvarjalec elegantnega nakita, ki ga boste želele v svoji zbirki - Foto: Promocijsko gradivo

Marco Bicego je italijanski ustvarjalec nakita, ki svoj navdih črpa iz starodavne tradicije, zakoreninjene na ozemlju, kjer se je rodilo italijansko draguljarstvo.

Razvil je enkraten in nezamenljiv slog

Njegovi kosi odražajo eleganco prefinjenih, a nekonvencionalnih oblik razkošja, ki spremljajo žensko v vsakdanjem življenju. Njegove kreacije so resnične ikone rokodelstva, navdihujejo pa jih organske oblike narave, ki se utelesijo v lepoti 18-karatnega rumenega zlata in pisanih dragih kamnov, ki jih pri številnih italijanskih draguljarjih izbira Marco osebno.

Vsi kosi so ročno izdelani s tradicionalnimi tehnikami zlatarstva, kot sta gravura bulino, tehnika millerighe in značilno zvijanje, zaradi česar je vsaka kreacija edinstvena mojstrovina - kot tudi ženska, ki jo nosi.

Marco Bicego je prisoten v več kot 50 državah po vsem svetu. Poleg italijanskih vodilnih trgovin v Benetkah in Veroni ter butikih v Parizu, ga najdeš tudi v mestih Baden-Baden, Budimpešta, Atene, Mykonos, Kreta, New York, Tokio, Peking in seveda tudi Ljubljana. Ekskluzivni zastopnik za nakit Marco Bicego je v Sloveniji Malalan, ogledate pa si ga lahko v prodajalni na Nazorjevi ulici ali pa v spletni trgovini Malalan.

Spoznajte njegove kolekcije

#1 Lunaria

Kose kolekcije Lunaria, ki nosi ime rože srebrenke, so oblikovani iz 18-karatnega rumenega zlata, mojstrsko ročno vgraviranega in oblikovanega v liste, kombinirajo pa se z belo ali črno biserovino, diamanti ter mlečnimi akvamarini.

Marco Bicego je navdih za to kolekcijo črpal iz lepote narave, hkrati pa kupcem ponuja čiste, osnovne in očarljive dizajne.

#2 Jaipur

Po navdihu rožnatega mesta v Indiji je nastala kolekcija Jaipur, ki združuje izvrstno rokodelstvo z naravnimi kamni vrhunske kakovosti in je značilna po svoji večbarvnosti.

Je hvalnica lepoti naravnih dragih kamnov ter njihovi polni, čisti barvi in neverjetnemu lesketu.

#3 Alta

Od prve skice do zadnjega poliranja: vsak posamezen kos kolekcije Alta, najdragocenejše kolekcije Marca Bicega, je ustvarjen z največjo skrbnostjo in strastjo.

Gre za izrazito italijansko kombinacijo zlatarske tradicije, ki združuje dovršene kovine z barvo, mehkobo in svetlobo.

#4 Petali

Cvetni lističi, ki jih oblikujejo iz tankih lističev 18-karatnega rumenega zlata, so ročno oblikovani v tankem kontrastnem profilu iz poliranega zlata, združeni skupaj pa ustvarjajo rožo v cvetu, ki odkriva srce iz zlata ali diamantov v kolekciji Marco Bicego Petali.

Ti cvetovi bogatijo zapestnice, verižice, prstane in uhane, pri čemer ustvarjajo harmonične in očarljivo ženstvene šopke.

#5 Africa

Kolekcija Marco Bicego Africa navdih črpa pri afriškem plemenskem nakitu in predstavlja preproste, umirjene geometrije, narejena pa je izključno iz naravnih materialov.

Kroglice iz 18-karatnega rumenega zlata ponujajo presenetljivo teksturo: svilnat občutek graviranega zlata je poudarjen z nenavadno lahnostjo, namerne nepopolnosti, ki so posledica ročno graviranih površin, pa iz vsakega posamičnega elementa naredijo detajl, v katerem je treba uživati.

#6 Paradise

Nakit Paradise je izpoved ljubezni Marca Bicega do barvnih naravnih dragih kamnov, rezultat pa je osupljiva, raznolika kolekcija, ki je popolna izbira za vsako priložnost.

Turmalin, kvarc, topaz in ametist so izbrani zaradi intenzivnosti in čistosti njihove barve, nanizani so kromatično glede na osebni slog oblikovalca, mednje pa so postavljeni drobni gravirani zlati elementi. 

Več informacij in vse kolekcije nakita poiščite v spletni trgovini Malalan

Najbolj brano