Fetišizem - Seks na pisti

Ali kako hoditi po poti fetišizma in ne prestopiti na stran nespodobnosti. In to v super ozkem usnjenem krilu ter visokih petah!

Moda, 1. 11. 2011
Fetišizem - Seks na pisti - Foto: Fotografije: Tadej Windschnurer in Imaxtree

Priznajmo, meja je zelo zelo ozka in kaj hitro nas lahko zanese.

In ker so se piste to sezono kar šibile pod vsem seksapilom in si ne želimo, da bi drogovi javne razsvetljave spremenili svojo namembnost, se nam zdi nujno potrebno pogovoriti o tem, kako — že zaradi dobrega imena mode — ne prestopiti te tanke linije.

V letu 2011 smo torej spoznali fetiše Marca Jacobsa — ti gumijasti ovratnički so veliko bolj prepričljivi kot tisti izpred let pri Miu Miu ... očitna zagledanost Riccarda Tiscia v Betty Page, ki je Givenchyjeva dekleta spremenil v vroče mačke, in seksi francoske sobarice, vklenjene v lisice, ki so služile znamki Louis Vuitton.

Seks je bil resnično vsepovsod!


Torej poglejmo, kako živeti fetišistično življenje tudi sredi belega dneva, brez da bi naredili modni samomor.

Pravi materiali so ključ do uspeha

Usnje ja, vendar nikar umetno! Zašiljeno krilo v mat črnem usnju bo govorilo, da se spoznate na trende in da ste mačka s stilom, medtem ko bo svetleče črno iz PVC-ja kričalo, da nimate denarja. In v drugem primeru je velika verjetnost, da se bodo mimoidoči spraševali, kako ga sploh služite ...

Prosojno je super! A tokrat prosojnih organc in tilov nikar ne menjajte s čipko! Govorimo o izčiščenem slogu in do vratu zapeta prosojna bluza je povsem nekaj drugega kot oprijet čipkast top z globokim dekoltejem.

Dejstvo je, da so vsi fetišistični kosi v črni barvi

Ker je koža najlepša pod črno tančico, ker se resnična struktura usnja razkrije šele v črni in ker se nič ne sveti kot črna guma, vendar to dejstvo črno izključuje z vseh drugih kosov. Pri izbiri dopolnilnih oblačil se izognite črni barvi!

Razlog, da je bila Vuittonova kolekcija  tako zelo zaželena, je prav mojstrsko mešanje črne z odtenki, zmešanimi s črno. Mornarsko modra, temačen odtenek smrekovega gozda, barva črnega vina, čokoladno rjava, petrol barva in žametno vijoličasta naredijo očitno razliko, tako da precej vidimo, ali je kose med seboj pomešal modni strokovnjak ali dekle, katere sanje so se spremenile v La Toyo.

Prav ti globoki toni so varnostniki, ki seksi črno zadržujejo v varnem območju in celotni podobi dodajajo subtilnost ter eleganco.

Zavedajte se, da so (tu še posebej!) kombinacije tiste, ki bodo tehtnico nagnile na eno ali drugo stran. Ob vsej tej prosojnosti fetišizma se prehladu to sezono gotovo ne bi mogle izogniti,  če ustvarjalci mode ne bi ponudili tudi nadvse šik kosov, za katere smo prepričane, da je bilo vodilo pri oblikovanju skrb za vaše zdravje.

Pri Vuittonu in Givenchyju so tako nonšalantno pomešali super luksuzne pletenine s fetiš oblačili, da nam precej postane vroče in nam prikliče rdečico na obraz. Pri Vuittonu navijamo za izčiščene gladke pletenine v klasični mornarsko modri ali sivi barvi, čeprav nas dodobra ogreje tudi pogled na mehke krznene jakne v vijoličasti. Pri Givenchyju pa nas omrežijo puloverji z nekoliko športnim pridihom in presenetljivimi potiski. Da bo stvar preprostejša — nikar se ne spuščajte v nevarna razmerja! Osnovni dnevni kosi bodo čudovito dopolnili seks bombe te sezone in dajali slogu pečat svežine in ne sluzavosti.

Nosite hlačne ali samostoječe  nogavice!

Seveda so 20-denske črne najlonke preizkušena za­deva, zaradi katere vam tudi to sezono nihče ne bo mogel ničesar očitati, vendar smo imele v mislih kaj bolj inovativnega. A ne govorimo o tistih rožastih, ki so tako zelo iz poletja 2011 in tudi ne o (Bog ne daj) mrežastih, ki jih je že zdavnaj zasul prah slabega okusa.

Govorimo o hitu vseh seksi deklet — pikčastih najlonkah. In čeprav bodo svojo vlogo prav dobro opravile drobne pike, to sezono raje razmišljajte na veliko po vzoru Marca Jacobsa. Verjemite, da se bo vsakemu ob pogledu na velike pike, ki bodo prekrivale vaše noge, pošteno zavrtelo v glavi.

Obutev

Čeprav smo na pisti McQuenna poleg oblek iz jermenov uzrle skoraj do kolen segajoče škornje z močnim prevezovanjem na sprednjem delu, ki je razkrivalo kožo, vas svarimo pred tem dejanjem. Pista je eno, cesta pa povsem nekaj drugega.

Veliko bolj stabilno boste stale na seksi strani, če boste poleg kosov s fetiš prizvokom obule bolj šport­no navdihnjeno obutev (Marc Jacobs je zadel v polno!), odlična izbira pa bodo tudi gležnjarji, ki spominjajo na gojzarje, in pri teh si celo lahko privoščite nekoliko višjo peto.

Vse, kar stoji na platformi in ozkih petah, pa raje pustite doma, če seveda ne nameravate v naslednje pol ure zaplesati ob drogu.

Pa še nekaj napotkov...

za boljšo plovbo po fetiš trendih, da se boste lažje izognili prenekaterim čerem. Fetišizem začnite v svoj slog uvajati počasi. V njem se morate namreč počutiti resnično udobno, saj boste šele takrat izžarevali tisti pravi seksapil.

Čeprav nam je nadvse všeč, kar je Ricard naredil za Givenchy, vam svetujemo, da klobuček z mačjimi ušesci raje pustite doma. Pazite, da se ob pogledu na Mariacarlo Boscono ne boste spozabili in na cesto odvihrali kar z omelom iz perja Nike Zupanc, s katerim ste pravkar odstranjevali prah. Pa tu­di lisice raje pustite doma. Razen seveda, če niste z njimi nase vklenili z volneno polstjo dopolnjene parke Alexandra Wanga — takšno  mojstrstvo si vsekakor zasluži ogled.  In zaboga — kupite si že tisto prosojno črno bluzo iz organce.

Naj vam služijo fetiši

  • Nikar ne pretiravajte s pričeskami in ličenjem! Naj bo vse čim bolj naravno in naj daje občutek, da se lepotilnih izdelkov še dotaknili niste, da ne boste videti kot iz risanke. Tiste po polnoči, seveda.
  • Nakitu se raje izognite, če se mu ne morete odreči, pa naj bo skorajda neviden.
  • Izognite se prevelikim količinam prosojnosti, saj seveda želite, da ste videti šik in ne poceni.
  • Na sebi naenkrat ne imejte preveč kosov, ki vzdihujejo po seksu. Izberite ali krilo ali bluzo ali čevlje ali nakit, drugi kosi pa naj bodo minimalistični, preprosti in spodobni.

Prepovedani položaji

  • Pod prosojno bluzo nikakor ne želimo videti čipke! Pa tudi bradavičke ne, zato izberite popolnoma gladek in bolj zaprt nedrček v enaki barvi.
  • Kadar se odločite za usnje, pazite, da nikjer na vas ni nikakršnega cikcak prevezovanja – saj si verjetno ne želite, da vam kdo porine v roke bič.
  • Rdeča šminka je pri tem slogu strogo prepovedana, prav tako rdeči nohti. Oh, bodimo odkriti – nikakor ne rinite v nikakršno rdečo luč!

Vroče kombinacije

  • Črn, usnjen trenčkot, klasična oprijeta obleka iz sive, spolstena volna in pikčaste hlačne nogavice.
  • Sive jahalne hlače, kombinirane z usnjem, steznikom iz gume in svileno bluzo v vijoličasti barvi.
  • Vroče hlačke, do vratu zapeta bela bluza z okroglim ovratnikom, klasičen mornarsko moder pulover z okroglim izrezom.

Fetisizem

 

Fotografije: Tadej Windschnurer in Imaxtree

Najbolj brano