Fendijeva kolekcija za jesen in zimo 2022 je zapeljiva oblačila povzdignila v elegantne in ženstvene kreacije. Oglejte si najlepše videze z modne revije

Bella Hadid je odprla modno revijo Fendi jesen/zima 2022 v nežni prosojni obleki (stilizirano z mehko kratko jakno v pudrasto roza barvi), ki je kolekciji postavila mehkejši ton, kot smo ga videli v preteklosti. Za razliko od prejšnje kolekcije za hladno vreme, ki je vsebovala poudarek na težkih vrhnjih oblačilih in debelih pleteninah, se je Kim Jones letos osredotočil na pristop manj je več. Manekenke so na modno pisto prišle v prosojnih bluzah, ukrojenih kratkih hlačah z visokim pasom in lahkih oblekah. Kosi so utelešali elemente čutnosti in ženstvenosti, kar odraža Jonesovo zavedanje o seksi oblačenju, ki trenutno prežema ves modni svet. V fotogaleriji si oglejte vse najlepše kreacije Fendijeve kolekcije za jesen in zimo 2022.

Moda, 24. 2. 2022
Slika 1/14

V fotogaleriji si oglejte vse najlepše kreacije Fendijeve kolekcije za jesen in zimo 2022.

Profimedia

Kot to najbolje ve Kim Jones, so Fendijevo najboljše bogastvo same Fendijeve ženske, mati in hči Silvia Venturini in Delfina Delettrez. Jones je včeraj v zakulisju pojasnil, da je nastanek njegove nove jesenske kolekcije navdihnila Delfina v rimski pisarni, oblečena v Silviino bluzo iz Fendijeve kolekcije iz leta 1986 Karla Lagerfelda, ko je bil v fazi Memphisa. "Snel sem ji jo s hrbta in jo dal na raziskovalno mizo," je dejal. Jones je prebarval tisk in bolj očitno krojene kose iz 80. let prejšnjega stoletja razbil v ločene kose, nekatere v tkaninah za moška oblačila, druge v denim.

Potem, ker je želel lahkotnost, je te reference združil s še eno Fendijevo kolekcijo, ki jo je oblikoval Lagerfeld za pomlad 2000, z finostjo v neposrednem nasprotju z estetskimi razsežnostmi kolekcije iz leta 1986. Seveda je Jones posodobil tudi te videze, začenši s tem, da jih je nanesel na ujemajoče se podlage z zavitimi robovi.

Jones je v mnogih pogledih podoben Lagerfeldu, navdušenemu zbiratelju z velikim umom za reference, in vse to prinaša na Fendi. Naloga pred njim je vsaj delno privabiti novo generacijo; Lagerfeld, čeprav ni nikoli izgubil stika z mladimi, je bil na svojem položaju 54 let. Opiranje na kolekcijo iz pomladi 2000 ne bi mogla biti naključje, saj je to obdobje na novo relevantno za ljudi, ki tega niso doživeli prvič. Toda Jones je to storil s finostjo, pri čemer se je izognil retro aluzijam, ki jih vidimo na mnogih drugih modnih pistah.

Kot je vedno znova pokazal tudi kot kreativni direktor za moško kolekcijo pri Dioru, je zahteven in domiseln krojač. Tu so bili njegovi suknjiči iz tvida krojeni ozko in podolgovato z mehko oblikovanim pasom ali prirezani tik pod prsnim košem, ovratniki pa so obrnjeni proti vratu. Hlače so bile z visokim pasom, toda za vsak par hlač je bil tu še par kratkih hlač, ki so pogosto na voljo s steznikom na vrhu.

Fotografjije: Profimedia

Preberite še: Se tričetrt hlače vračajo? Mojca Mavec jih nosi tako!

Priporočamo tudi: Kate Middleton čudovita v pomladnem suknjiču iz Zare (še vedno je na voljo!)

Najbolj brano