Elle Fashion Now: Sijajen globalni spletni modni projekt

Predstavljamo vam novo generacijo modnih talentov. Njihov čas prihaja zdaj!

Moda, 7. 9. 2017

Elle Fashion Now

Elle Fashion Now je globalni spletni projekt, v katerem je 46 urednic revije Elle po vsem svetu izbralo svoje najljubše lokalne modne oblikovalce, ki so morali ustrezati kriteriju vzhajajoče modne zvezde z že izdelano prodajno strategijo (vsaj spletna prodaja).

Vsak oblikovalec se je na digitalni platformi Elle Fashion Now predstavil s tremi kreacijami, za katere je izdelal tako video- kot fotografske posnetke. Po več kot 1,4 milijona prejetih glasov so spletni uporabniki izglasovali zmagovalko in ustvarili novo mednarodno lestvico novih prihajajočih modnih oblikovalcev.

In zmagovalka je ...

Sol Ferrándiz Jerez, predstavnica španske izdaje revije Elle. Prejela je več kot 301.700 glasov.

Benedetta Poletti, odgovorna urednica španske revije Elle, o njej pravi:

"Takoj so nas osvojili njena uporaba plemenitih materialov, tesna povezava z lastnimi koreninami ter njena moderna in udarna estetika. Je ena izmed tistih oblikovalcev, ki se po navdih vrača k obrtnim tehnikam in spoštuje načela trajnostne mode ter oboje izpostavlja kot nov, sodoben luksuz. Vezenje, keramika in slama v kombinaciji z debelo pletenino so glavna nit kolekcije in odličen primer, kako preteklost predstaviti z velikim korakom v prihodnost."

Vse tri zmagovalne kombinacije in po ena od preostalih 43 oblikovalcev bodo predstavljeni v veliki mednarodni modni zgodbi, ki jo bo posnel slavni modni fotograf Gilles Bensimon.

Vse predstavnice so nominirale svoje najmočnejše modne moči

Nekateri med njimi so že dobro znani širši javnosti: ZDA je predstavljal Virgil Abloh, lastnik in oblikovalec blagovne znamke Off-White, Rusijo oblikovalka in ulična modna ikona Vika Gazinskaya, Anglijo pa oblikovalka ekscentrično nedolžne estetike Molly Goddard.

Pa naša predstavnica?

"Janja Videc je mlada nadarjena oblikovalka, ki je odgovorna družbeno, lokalno in trajnostno. Njena znamka temelji na individualnosti, in to se kaže tudi v njenih unikatnih kosih, ki jih sodobna ženska nosi z veseljem," je povedala Barbara Sekirnik, odgovorna urednica Elle Slovenija.

Pripravila Petra Windschnurer
Za splet priredila Ajda Hovnik Plešej

Najbolj brano