Angelina Jolie: Elle je zaupala, kaj je zanjo ženstvenost

Ekskluzivno za Elle razkrivamo nov obraz Guerlainove dišave Mon Guerlain, Angelino Jolie, ki je v imenu lepote ves zaslužek darovala v dobrodelne namene.

Moda, 19. 4. 2017

Angelina Jolie

Ste mati, z oskarjem nagrajena igralka, režiserka in posebna odposlanka visokega komisariata Združenih narodov za negunce, nikoli pa še niste bili obraz blagovne znamke dišav. Kaj vas je prepričalo, da postanete obraz nove Guerlainove dišave?

Do Guerlaina sem bila zelo odprta, kajti to je znamka, ki jo je oboževala moja mama in me je spremljala vse otroštvo. Nagovarja z lepoto, zgodovino in kakovostjo najstarejše parfumske hiše na svetu, iz Francije, dežele, ki jo obožujem, sem povezana z njo in tam preživim tudi veliko časa. Ko sem z Guerlainom govorila o mojstrstvu, ki ga posvečajo izdelavi parfumov, o tem, kako sodelujejo z različnimi skupnostmi, o iskanju sestavin, so se koščki združili v celoto in začutila sem, da je to to.

Nam lahko povste zgodbo o svoji mami in pudru Ladies in all climates, ki ga je uporabljala?

Moja mama je bila zelo naravna ženska. Nikoli se ni razvajala, ni nosila ličil, imela je skromen nakit, vedno pa je imela nekaj dragocenih predmetov za trenutke, ko je želela biti dama. In eden od teh dragocenih izdelkov – zapomnila sem si ga, ker je deloval res elegantno – je bil omenjeni Guerlainov puder. Mislim, da nagovarja vse ženske, ki imajo teh nekaj predmetov, zaradi katerih se počutijo bolj ženstveno. In ko sem bila deklica, sem Guerlain povezovala prav s tem.

Kaj vam je všeč pri dišavi Mon Guerlain?

Všeč mi je, ko se note sivke in jasmina prepletajo s sandalovino. Nisem ljubiteljica premočnih in presladkih dišav. Všeč so mi dišave, ki so zemeljske in čutne in jih lahko nosiš kadarkoli. Dobro se spominjam dne, ko sem se v Kambodži srečala z Laurentom, mislim, da še nikoli do takrat nisem bila tako umazana in neprijetnega vonja. Srečala sva se med režiranjem mojega filma First They Killed My Father, po dnevu, ko smo snemali na polju in sem zaudarjala po zemlji in spreju proti insektom. Od srca smo se nasmejali, ko smo poskušali zaznati prefinjenost različnih not znotraj parfuma, ves ta čas pa smo zaznavali vonj mojega spreja proti insektom.

V igralski karieri ste upodabljali vloge različnih žensk. Kaj je za vas ženstvenost?

Mislim, da je ženstvenost vsake ženske zgodba zase. Veliko žensk poznam in vse so si različne. Tudi moje hčere so si. Preprostega opisa ni. A predstavljam si, da je to naša mehkejša plat, ki jo vsake toliko radi razvajamo.

Zakaj je bilo za vas tako pomembno posneti reklamo na jugu Francije?

Zdelo se mi je naravno. Gre za regijo, na katero smo v moji družini zelo navezani, nanjo nas veže neka zgodovina, je pa tudi Guerlainov vir številnih surovin, vključno s sivko, ki je ena od sestavin dišave Mon Guerlain.

Guerlain nadzira proces oskrbe s surovinami kot del svoje zavezanosti k trajnostnemu razvoju. Je to za vas pomembno?

Da, seveda, to mi ogromno pomeni. O tem sem govorila z njimi in preverila vse podrobnosti, preden sem se zavezala k sodelovanju. Navdušena sem nad njihovim izjemnim občutkom za odgovornost do okolja in skupnosti, s katerimi sodelujejo.

Ves zaslužek ste darovali v dobrodelne namene.

Navdih so nam otroci in njihove povezave z določenimi državami. Skupaj obiskujemo projekte in zaradi njih naša fundacija raste. Namenjena je izobraževanju, zdravju in okolju. Začelo se je s programom tuberkuloze pred 13 leti v Kambodži, ki je prerasel v program za zdravljenje in rehabilitacijo otrok in mladostnikov, obolelih za tuberkulozo. V Namibiji so naš glavni poudarek varstvo in izobraževanje, financiranje rezervata divjih živali, program za reševanje živali ter seveda zdravstveno varstvo in izobraževanje lokalnih skupnosti. Polagoma se širimo in delamo na tem, da lokalne skupnosti razvijajo lastno prihodnost, predvsem na področju pravic, zlasti žensk in otrok.

Preberite še: Tako zvezdnice kombinirajo kavbojke in belo majico!

Najbolj brano