Alpina in Draž predstavljata kolekcijo modne obutve Alpina Draž

Letošnjo jesen Alpina in Draž predstavljata kolekcijo modne obutve Alpina Draž - izbor najbolj priljubljenih modelov, ki so nastali v sklopu sodelovanja obeh podjetij od leta 2013 do danes.

Moda, 12. 10. 2016

Alpina Draž

Elegantne interpretacije udobnega športnega čevlja v drznejših barvah in umetelnih vzorcih dajejo kolekciji pridih unikatnosti

Vse modele kolekcije Alpina Draž odlikujejo visoka kakovost, vrhunski dizajn in izjemno udobje, ki poživijo vsako garderobo. V Alpini ob tem poudarjajo, da tovrstni projekti predstavljajo nove tržne prijeme in s tem nove priložnosti za krepitev blagovne znamke Alpina. 

"Sodelovanje z Alpino je rodilo izjemno kolekcijo, modno in udobno, in tega sem res vesel.Trenutno pripravljamo nov projekt moške usnjene obutve, ki bo na prodajnih policah predvidoma do konca leta. Predstavili bomo tri nove moške modele, in sicer gležnjar ter srednje visok in nizek moški čevelj," pa je ob prihodu kolekcije Alpina Draž v trgovine Alpina izpostavil eden od dveh oblikovalcev te obutve, priznani slovenski modni oblikovalec Tomaž Draž.

Ženske in moške čevlje Alpina Draž druži sodobno oblikovanje, udoben podplat in mehka hoja

Vsi čevlji imajo dodan vložek za prilagajanje volumna, da se lahko čim bolj prilagodijo stopalu. Pri nekaterih modelih kot material prevladuje pletenina, drugi se ponašajo s kombinacijo pletenine in usnja.

Med zanimivejše modele so se prebili tudi tisti s pletenimi motivi žirovske čipke, ki so nastali v sodelovanju med Draž in čipkarsko šolo Žiri. S tem simbolično združujejo dve pomembni tradiciji žirovskega okolja – čevljarstvo in klekljanje. Vsi modeli so na voljo v različnih vzorcih in barvnih kombinacijah, od elegantnih všitkov do umetelnih vzorcev in drznih barvnih kombinacij.

Zaradi izjemno udobnega kopita so primerni za vsakodnevno nošnjo, ujamejo pa se z zelo različnimi oblačilnimi slogi, od dnevnih in poslovnih došportnih in večernih oblačil.

Alpina Draž

Sodelovanje med Alpino in Draž se je začelo leta 2013 ob snovanju obutve za kolekcijo Draž Diatomeja (pomlad – poletje 2014)

Ideje oblikovalcev so ob laserski tehnologiji in izkušenih strokovnjakih Alpine zaživele na usnjenih salonarjih in nizkih čevljih ter na športni "pleteni" obutvi. Sodelovanje so javnosti prvič predstavili na ljubljanskem tednu mode (LJFW 2014), v naslednjih letih pa še na štirih tednih mode.

"Doslej smo v sodelovanju z Draž izdelali že preko 30 modelov Alpina Draž. Vedeli smo, da ustvarjamo nekaj edinstvenega. To smo potrdili tako z nagrado #Elle Style Awards kot številnimi zadovoljnimi kupci," o sodelovanju Alpine z Draž razmišlja vodja razvoja mode v Alpini Majda Rezar.

Alpina Draž

Modna obutev predstavlja pomemben del proizvodnje Alpine, saj letno izdelajo 900.000 parov

Vsako sezono Alpina kupcem ponudi inovativne in všečne interpretacije svetovnih modnih trendov, nekaj tudi v sklopu sodelovanja z Draž. "Vlogo Alpine v svetu mode vidimo v kreativnem oblikovanju, inovativni zasnovi in skrbi za udobje, zdravje in dobro počutje, tako pri ženski kot moški obutvi. Tudi zato smo veseli priložnosti, ki nam jih prinaša sodelovanje z Draž," je poudaril direktordivizije moda v Alpini Franci Kavčič.

Ob tem je izpostavil, da je Alpinina modna obutev za moške in ženske na trgu že zdaj prepoznana po svežem oblikovalskem pristopu, skrbno izbranih naravnih materialih, kakovostni izdelavi in sledenju ergonomskim zakonitostim stopala. Modni čevelj je v skladu z Alpinino filozofijo namreč tako lep kot udoben. Omogoča popolno gibalno izkušnjo, udobno nošnjo in dobro počutje.

Alpina s svojo skupino na letni ravni ustvari 58 mio evrov prihodkov, izdela pa približno milijon in petsto tisoč parov čevljev. V sklopu modnega programa izdelajo 900.000 parov letno (86 % je namenjenih za izvoz), v sklopu športnega programa pa 600.000 parov čevljev (83 % za izvoz).

Kolekcija modne obutve Alpina Draž je v večjem obsegu v trgovine prvič prišla 11. oktobra letos. V živo jih lahko pomerite in izberete v trgovini Draž v Ljubljani ter v šestih trgovinah Alpine v Sloveniji: Ljubljana BTC, Ljubljana Mercator Šiška, Celje, Koper, Kranj in Žiri.

Vsi čevlji iz kolekcije so na voljo tudi v spletni trgovini Alpinashop.si.

Najbolj brano