5 modnih napak, ki vas v trenutku postarajo

Poznate tisto, ko se nekateri oblačijo tako, da bi bili videti starejši in bolj zreli, v resnici pa so videti (pardon izrazu!) kot 'stare mame'? Razkrivamo 5 modnih napak, ki vas v trenutku postarajo!

Moda, 12. 8. 2018
5 modnih napak, ki vas v trenutku postarajo - Foto: Profimedia

Modni kiksi

1. Nogavice in superge

Stil za telovadna oblačila? Če ste mislili obleči hlače in nogavice ter superge, se temu stilu raje izognite, saj je zelo zastarel.

2. Barva, ob kateri zbledite

Vsaka oseba je drugačna in ima svojo barvno karto. Posvetujte se s prodajalko ali svetovalko in skupaj določita barve, ki vam pristojijo, vas poživijo, polepšajo ten kože, izogibajte pa se takšnih, ob katerih zbledite.

3. Mamine kavbojke

Že, da so modni trendi tudi osvetlili tudi tako imenovane 'mama kavbojke' – kavbojke z visokim pasom in malce širšim krojem, a to še ne pomeni, da je ta par narejen prav posebno za vas. Vsaka znamka denima ima različne modele, za različne postave in starosti, zato raje izberite model, ki vam laska in ne takšnega, ki popači vašo postavo.

4. Jopice

Jope so se v zadnjem času malce preobrazile in postale bolj trendovske, a če že izbirate, izberite raje suknjič oziroma blazer z neko bolj konkretno konstrukcijo, ne pa jope brez oblike. In karkoli naredite, ne vežite si je okoli bokov, saj jih ne boste skrili, ampak le še poudarili.

5. Korekcijska očala

Seveda jih potrebujete, postala so že nekakšen modni status, a vseeno ni še nobena ženska izgledala mlajše z bralnimi očali na koncu nosa in po možnosti še z vrvico okrog njih.

Če že morate nositi očala za branje, izberi bolj trendovske modele, morda kakšno bolj živahno barvo in takšne z zanimivim svetlečim dodatkom ob strani.

Preberite celoten članek na Cosmopolitan.si.

Preberite še: "Skrivamo se pod kapucami ..." (piše modna urednica Petra Windschnurer)

Priporočamo tudi: MODA: 10 stvari, ki jih moraš TAKOJ! nehati nositi in Zeliš zaslužiti? 8 iskanih modnih kosov, ki jih začni JANUARJA prodajati na spletu!

Najbolj brano