Postrezite s penino, ki se bo ujela z vašo praznično večerjo & celotnim vzdušjem

Penine so običajno postrežene kot aperitiv ali pijača, s katero nazdravimo, a so lahko veliko več kot to. Privoščite si jo kot popolno spremljavo praznični večerji!

Promocijsko sporočilo, 6. 12. 2019
Postrezite s penino, ki se bo ujela z vašo praznično večerjo & celotnim vzdušjem - Foto: PROMO

S katerimi jedmi se penina rada druži?

Polsuho in suho penino, ki spodbuja tek in okrepi okus hrane, lahko čudovito prepletate z različnimi glavnimi jedmi na praznični mizi, sladko ali polsladko pa postrežete ob različnih sladicah. Zadnja še zlasti prija ob čokoladi, bodite le pozorni, da je penina slajša od jedi. Polsuha in suha penina pa bosta najlepše dopolnili slano hrano, prigrizke, dimljenega lososa, suši, različno meso in sir. 

Kako izberete & postrežete zapeljive mehurčke?

Ko izbirate penino, bodite pozorni, da so mehurčki v njej drobni, kot nanizani v nežno verižico, in številni. Če se v kozarcu ohranijo dalj časa, ste gotovo izbrali dobro penino. Kakovost penin linije Jeruzalem Ormož se skriva prav v njenih zapeljivih mehurčkih. Tudi živahnost, svežina in lahkotnost so prepoznavni znaki penin Jeruzalem Ormož iz vinske kleti Puklavec Family Wines. To so vse odlike skrbne pridelave od začetka v trsnici do vinograda in kleti, kjer pod budnim očesom enologov penine dobivajo svoj prepoznavni karakter. 

Prvo pravilo postrežbe penine je, da jo vedno ponudite dovolj ohlajeno, in sicer med 6 in 8 °C. Pri tej temperaturi boste steklenico tudi enostavneje odprli, zamašek ne bo počil in penina ne bo prehitro stekla iz steklenice.

Za vaše naj trenutke!

Letošnjim praznikom nazdravite z novo polsuho penino Ice Edition Jeruzalem Ormož ali njeno sladko sorodnico Muškatno penino, praznične trenutke pa potem lovite pod #mojnajtrenutek.

Dama v rožnatem 

Muškatna penina je nepogrešljiva in priljubljena spremljevalka prazničnih trenutkov v krogu najbližjih. S svojimi igrivimi nežnimi mehurčki bo Muškatna penina Jeruzalem Ormož poskrbela za nazdravljanje nepozabnim trenutkov iztekajočega se leta in pomagala, da boste v družbi pravih ljudi te za vedno odtisnili v knjigo spominov.

Navdušuje s svojo značilno muškatno cvetlico in harmonijo okusov, ki so jih vinarji iz vinske kleti Puklavec Family Wines ujeli pod prepoznavno rožnato obleko. Muškatna penina je pridelana po charmat postopku, v katerem vino iz sorte muškat ottonel spretne roke enologa predelajo v prepoznavno mehurčkastno simfonijo. Zaradi svoje lahkotnosti in svežine je ta penina ena od najbolj priljubljenih pijač za najrazličnejše priložnosti – od decembrskih praznovanj do bolj umirjenih trenutkov s prijatelji in najdražjimi.

Muškatna penina je odličen aperitiv, mehurčki pa bodo pri vas spodbudili željo po okušanju sladic in drugih dobrot, ki vas bodo obdajale v prazničnem času.

Nova in bleščeča 

Letošnjim praznikom pa lahko nazdravite tudi z novo penino Ice Edition Jeruzalem Ormož, ki je v zimsko-praznično preobleko ujela edinstvene in prepoznavne mehurčke. Poklonite se letošnjim nepozabnim trenutkom in jih s penino, odeto v tisočere ledene bleščice, pospremite v zakladnico najlepih življenjskih trenutkov.

Ta penina je posluha penina, pridelana po charmat postopku iz sort chardonnay in beli pinot. Ice Edition ni namenjena filozofiranju, temveč uživanju. Obožuje praznike in zimsko idilo, odlično se počuti na smučiščih pa tudi na toplem ob kaminu. V kozarcu vas bo navdušila z aromami citrusov, rumenega sadja s pridihom cvetličnih in mandljevih not. Že ime penine pa nakazuje, da se uživa prijetno ohlajena ali s kocko ledu.

Ormoški enologi so jo ustvarili s preprostim namenom: za družbo, prijatelje, družino, za decembrska slavja, novoletne zdravice, prijateljska druženja in praznična obdarovanja.

Zdaj pa samo še uživajte v dobri družbi, ob dobri hrani in penini, ki jo je izbral vaš okus.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.

Najbolj brano