Zakaj je vredno obiskati Avstralijo?

Ko enkrat obiščete Avstralijo, jo boste želeli še desetkrat. Tu so razlogi, zakaj. 

Zakaj je vredno obiskati Avstralijo? - Foto: Profimedia

Avstralija je najbolj oddaljena dežela z našega seznama letošnjih destinacij, a njena raznolikost je vredna 24-urnega potikanja po letalih in letališčih. Ko jo obiščete, jo boste želeli še desetkrat. Vrednost avstralskega dolarja je padla, kar pomeni, da je trenutno idealna priložnost za obisk sydneyjskih nakupovalnih središč.

Nizke cene goriva omogočajo ogled čudovite narave skozi okno avtodoma in kakovosten roadtrip. Na cesti boste doživeli veliko nepozabnih trenutkov, se ustavljali ob evkaliptih in fotografirali koale ali pa vzklikali, ko boste prvič videli dirjanje kengurujev v daljavi. V narobe svetu, kjer vrane obravnavajo kot domače ljubljenčke, eksotične kakaduje pa odganjajo s fračami, je seznam lokacij, vrednih obiska, skoraj neskončen. Vsekakor pa ne smete zamuditi mondene plaže Bondi, ogleda sydneyjske opere, potapljanja na koralnem grebenu, razgleda z osamelca Uluru oziroma Ayers Rock ob sončnem vzhodu, potepanja po deževnem gozdu na severu in vožnje po regiji Great Ocean Road na jugu. Še zlasti priporočamo obisk v decembrskem času, saj je silvestrski večer neprecenljiv, če novo leto dočakate bosih nog na peščeni plaži.

Trenutno navdušenje:

Hrana iz uličnega tovornjaka in pitje lokalno varjenega piva v majhnem baru. Takeaway ponudba je neprecenljiva, saj strežejo vse od  burgerjev do karija, tako da pozabite na verige hitre prehrane in poskusite nekaj novega.

Najbolj brano