Pismo urednice v julijski reviji: Posledice prekomernega izpostavljanja soncu

Urednica revije Elle Barbara Sekirnik tokrat v uvodniku opozarja na posledice prekomernega izpostavljanja soncu in neprimerne zaščite.

Lifestyle, 10. 6. 2016
Pismo urednice v julijski reviji: Posledice prekomernega izpostavljanja soncu - Foto: Mimi Antolović

Bila sem na začetku svojih dvajsetih let, ko sem zadnji dan počitnikovanja na enem izmed ljubkih jadranskih otokov (takrat osameli otoki, ki jih nihče ne pozna, še niso bili trend) brezskrbno zaspala na peščeni plaži z nogami v prijetno hladno vodi. To so bili še časi, ko mi je bilo poležavanje pod sončnimi žarki v neizmerni užitek, zagorela barva na koncu počitnic pa kot dobitek na lotu. Naslednji dan sem se seveda zbudila z mehurji na nogah in marsikoga bi ob tem srečala pamet, toda mene še ni. Jogurt na noge, pa gremo.

Šele leto pozneje, ko sem na morju dobila res strašno alergijo, ob kateri sem imela občutek, da me grize tisoče drobnih mravelj, in ob iskanju krivca za nastalo stanje sem se zavedla, da s soncem ne bova več najboljša prijatelja. Takrat o posledicah prekomernega izpostavljanja soncu in neprimerne zaščite še nismo bili tako na tekočem, a moje telo se je uprlo in kričalo dovolj!

Po počitnicah še vedno hrepenim kot nekoč in tudi iskanje popolnih kopalk ni izgubilo čara, a ko začnem junija sanjariti o dopustu, se vidim v prijetni in globoki senci kavarne z revijo v roki, utapljam se v vonju borovcev in zvokih škržatov. Če me letos po dopustu ne bodo vsaj enkrat vprašali, češ, ali nisem bila na morju, bom vedela, da sem nekje naredila napako.

To poletje poleg najbolj vročih kopalk poiščite še najbolj vročo zaščitno kremo, pred tem pa osvežite znanje na strani 80.

Uživajte!

Barbara Sekirnik

Na prodajnih policah je že nova, julijska številka Elle. 

Naslovnica julijske Elle

Najbolj brano