Unikatna slovenska sol oplemenitena z zelišči

Skozi zgodovino je bila sol tako dragocena dobrina, da so se zaradi nje celo bíle vojne. Med drugim je bil eden od povodov za francosko revolucijo je bil visok davek na sol, ki ga je naložil Ludvik XVI. V projektu Štartaj Slovenija je svoj prostor dobila tudi Barba sol, oplemenitena z zelišči.

Promocijsko sporočilo, 16. 10. 2016
Unikatna slovenska sol oplemenitena z zelišči - Foto: Mankica Kranjec

Da je nuja mati izuma, potrjuje tudi Davor Podbevšek. Ko sta se z ženo nekega nedeljskega popoldneva znašla pred praznim hladilnikom, sta z improvizirano pripravo mešanice soli in domačih zelišč navadne testenine spremenila v nepozabno kosilo. Poskusila sta še nekajkrat in kmalu zagnala lastno linijo ročno delane soli z začimbami.

Gre za piransko sol in solni cvet, ki ju Podbevšek oplemeniti z naravnimi dodatki. Med zanimivejše zagotovo sodi solni cvet s cabernet sauvignonom in pa s kavo. Barba sol z okusom sestavljajo nejodirana nerafinirana morska sol ter mleta zelišča in druge sestavine lokalne pridelave. Domiselne kombinacije, ki jih lahko v nove mešate tudi sami, prinašajo pravo eksplozijo okusov, izbirate pa lahko med okusi BBQ Pink, Zelišča in Vino s solnim cvetom.

Davorjevo zgodbo spoznajte tudi v oddaji Štartaj, Slovenija! Oddajo bodo začeli predvajati na POP TV danes, 16. oktobra, izdelki vseh 12 sodelujočih pa so že v prodaji na posebnih policah v megamarketih Interspar.

Najbolj brano