Top filimi, ki bodo dvignili vaše razpoloženje in vaše življenje spremenili na bolje!

"Življenje je prekratko, da bi lahko kaj zamudili. Poskusite se upočasniti," pravi Ferris Bueller in popolnoma prav ima! Storite to z gledanjem čudovitih filmov.

Lifestyle, 23. 1. 2017

Mary Poppins

Romantična komedija, zofa in velika skodelica vroče čokolade ali ogled filmske drame s prijatelji na deževen sobotni večer ter polna skleda kokic? Popolnoma vseeno je! Izberite film, ki bo dvignil vaše razpoloženje. Naj vam naš spodnji seznam pri tem pomaga!

Top filimi, ki bodo dvignili vaše razpoloženje in vaše življenje spremenili na bolje:

1. Dežela La La, 2016

Režiser z oskarji nagrajene glasbene drame Ritem norosti predstavlja nepozabno plesno-glasbeno romantično zgodbo o dveh sorodnih dušah, ki v Hollywoodu iščeta svojo prihodnost, vendar odkrijeta nekaj veliko bolj dragocenega. Mlada igralka Mia se nikakor ne more prebiti preko avdicij, nadarjeni pianist Sebastian pa prav na božič dobi odpoved. Srečno naključje združi njuni usodi, kljub številnim razočaranjem pa sledita svojim sanjam, saj jima čarovnija ljubezni razkrije in tlakuje pot v nepredstavljive višave novih čustvenih doživetij in življenjskih spoznanj.

2. Mamma Mia, 2008

V glasbeno-plesnem spektaklu, narejenem po priljubljenem mjuziklu in taktih večnih klasik legendarne skupine ABBA, spoznamo simpatično mladenko Sophie, ki se bo kmalu poročila in bi zato rada ob sebi imela tudi očeta. Ker ji uporniška mama Donna nikoli ni zaupala očetovega imena, Sophie na mali grški otok pripelje trojico moških iz mamine preteklosti. Med ugotavljanje, kdo bi lahko bil njen oče, nastaneta kaotičen vrtinec zabavnih zmešnjav in poplava romantičnih čustev.

3. Prava nota, 2012

Svojeglava brucka Beca se skuša vključiti v novo šolsko okolje, ko jo v svoje vrste rekrutira dekliška pevska skupina. Beca na žalost hitro ugotovi, da so njihove pesmi povsem zastarele, zato nimajo možnosti za nastop na prihajajočem tekmovanju. S pomočjo glasbenega navdiha in dobre mere tekmovalnosti dekleta v pevski repertoar vključijo priredbe sodobnejših pesmi, toda v tekmi z izkušenim fantovskim pevskim zborom morajo poleg talenta najti tudi skupno pravo noto, ki jih bi lahko popeljala do zmage.

4. Naša mala mis, 2006

Hooverjevi so zelo nenavadna družina: oče Richard vodi tečaje, v katerih uči, kako postati uspešen, a njemu samemu to nikakor ne uspeva, žena Sheryl je ves čas prezaposlena, njen homoseksualni brat Frank je pred kratkim skušal storiti samomor, dedek Edwin je zasvojen z mamili, uporniški sin Dwayne noče govoriti, dokler ne bo postal pilot, 7-letna hčerka Olive pa si želi zmagati na lepotnem tekmovanju. Ko je povabljena na lepotni izbor mladih deklic, se skupaj odpravijo na neobičajno popotovanje. Ob obilici slabih in dobrih dogodivščin se počasi znova zbližajo in spoznajo pravi smisel in lepote življenja.

5. Matilda, 1996

Deklica Matilda živi v hiši z neprijaznima staršema in bratom. Čas preživlja s knjigami, ki si jih na veliko sposoja v knjižnici. Potem ko prebere matematično knjigo, ugotovi, da ima genialno moč. Zlahka množi večje številke in z očmi premika predmete! Ko starši spoznajo, da ni stara le štiri leta, temveč šest in pol, jo končno vpišejo v šolo. Slaba novica je ta, da šoli vlada zoprna ravnateljica, dobra pa, da ima Matilda v novem razredu simpatično prijateljico in krasno učiteljico. Skupaj z učiteljico se zapleteta v pravo dogodivščino proti ravnateljici, kjer Matildi nadnaravna moč še kako prav pride.

6. Mary Poppins, 1964

Mary Poppins je klasična družinska komedija, s katero je Julie Andrews v naslovni vlogi očarala staro in mlado in si povrhu prislužila še oskarja. Mary Poppins je najbolj očarljiva, najbolj prijazna in sploh najboljša varuška na svetu. Med svojim čudežnim popotovanjem obišče družino Banks, kjer so pravkar ostali brez stroge varuške, ki je dala odpoved. Razlog? Nagajiva otroka Jane in Michael je nista prav nič ubogala. Ko v hišo Banksovih pride vedno vesela Mary, ubere čisto drugačno taktiko. Otroka se ob njej neznansko zabavata, zaradi tega pa se nazadnje spet zbližata s svojima preveč zaposlenima staršema.

7. Dnevnik Bridget Jones

Dnevnik Bridget Jones je nastal leta 1995 kot kolumna v britanskem časopisu Independent, izpod peresa novinarke Helen Fielding. Bil je brilijantno zabaven vsakotedenski povzetek življenja samske ženske v tridesetih, ki išče ljubezen v zmedenem post-feminističnem svetu.

Prijetno gledanje!

Vir: Elleuk.com

Preberite še: "Seksi smo že, svobodne pa ne!" (iskrena izpoved naše novinarke)

Priporočamo tudi: Moški pravijo, da je TO tisto, kar mora imeti ženska, ki jo bodo večno ljubili!

Najbolj brano