To sta Slovenca, ki izdelujeta najslajše čokolade ta hip!

Sebastjan in Martina Kalinšek sta avtorja čudovite kreativne zgodbe, ki nosi naslov 20 Chocolate in govori o edini čokoladi v Sloveniji, ki je od zrna do tablice izdelana na tradicionalen način.

Promocijsko sporočilo, 14. 11. 2016

20 Chocolate

"Združiti željo po potovanju z družino, zdravem načinu prehranjevanja in poklicno pot so sanje vsakogar."

Tako pravita Sebastjan in Martina, ki sta svoje sanje začela uresničevati leta 2013 s tradicionalno pridelavo čokolade iz skrbno izbranih zrn kakava, ki sta jo spoznala med potovanji in izobraževanju vse od Evrope do Nikaragve.

"Leta 2013 sem se šolala v Angliji pri najbolj znani presni čokolatierki Amy Levin."

Od takrat se v Sebastjanovem in Martininem svetu vse vrti okoli razumevanja dejavnikov, ki vplivajo na okus kakava, razkrivata izdelovalca  najslajše čokolade ta hip. Povedala sta, da veliko potujeta po Evropi, obiskujeta manjše proizvodne obrate za predelavo čokolade in preučujeta, kako različni postopki vplivajo na okus sladke razvade.

V letošnjem maju sta obiskala Nikaraguo, kjer sta se spoznala s postopkom fermentacije kakava. "Gre namreč za enega najbolj pomembnih korakov pri določanju okusa kakava, na katerega pa v svojem proizvodnem procesu nimava vpliva."

20 Chocolate

Končno! To je slovenska čokolada, ki ne redi

Čokolado 20 Chocolate sestavljata le dve sestavini: redke sorte kakavovih zrn in minimalne količine kokosovega sladkorja. Čokolada se v ustih topi počasneje, ker vsebuje v povprečju 30 % manj maščob.

Spoznajte 20 Chocolate!

Pravi gurmani lahko izbirate med štirimi aromatičnimi okusi: Cuba, Ecuador, Santo Domingo in Nicaragua. Prav vse so izdelane v Sloveniji, in sicer vse od začetne faze praženja in obdelave zrn pa do končne izdelave.

20 Chocolate

Elle je izbrala okus Nicaragua!

Čokolado Nicaragua čokolatierja izdelujeta iz kakavostnih fermentiranih in posušenih kakavovih zrn, ki jih kupujeta neposredno od pridelovalcev v tropskih gozdovih severnega hribovitega dela Nikaragve.

Značilnost čokolade je izrazita čokoladna aroma, ki jo nadgrajuje lahkotna sadna nota jagodičevja. Mmm ... božanska je!

Tako je 20 Chocolate testiral Aleš Novak:


Poskusite jo lahko tudi vi, tako da se pridružite čokoladi pustolovščini Sebastjana in Martine, ki svojo zgodbo predstavljata v oddaji Štartaj Slovenija! na POP TV, ter se prepustite prvinskim in edinstvenim izkušnjam v uživanju tablic 20 Chocolate. Najdete jih v vseh 13 Megamarketih Interspar po Sloveniji.

20 Chocolate

Sebastjan in Martina pa nista edina, ki sta svoj izdelek predstavila v sklopu projekta Štartaj Slovenija, ki z dejanji podpira svežo slovensko podjetniško energijo.

Pod svoje okrilje so sprejeli kar 12 slovenskih ustvarjalcev! 12 izdelkov, a le eden od njih bo postal naslednji Hit produkt 2016. Kateri, odločate vi!

Podprite izdelke z nakupom, zgodbe njihovih ustvarjalcev pa spoznajte v novi oddaji Štartaj, Slovenija! na POP TV.

Najbolj brano