To je rešitev, s katero boste lahko spet brez skrbi uživali življenje - kljub inkontinenci

Imate inkontinenco? Niste edini, še zdaleč ne. Čeprav je to pogosto še vedno tabu tema, je čas, da se zavedanje o teh težavah spremeni. In da vam zaradi tega ni treba pozabiti na stvari, ki jih radi počnete, a ste se jim zaradi inkontinence odpovedali.

Promocijsko sporočilo, 18. 10. 2022
To je rešitev, s katero boste lahko spet brez skrbi uživali življenje - kljub inkontinenci - Foto: PROFIMEDIA, TENA

Oslabelost mehurja je pogosta, saj po svetu kar 400 milijonov ljudi živi z inkontinenco, a se o tem še vedno premalo govori.  

Kaj je urinska inkontinenca? To je nenadzorovano uhajanje urina, ki se pojavlja v vseh starostnih obdobjih in pri obeh spolih, ženske pa prizadene približno trikrat pogosteje. Za žensko, ki ima inkontinenco, to ni le zdravstvena in higienska težava, temveč vpliva tudi na njen vsakdan ter predvsem na njeno počutje.

Teh težav se namreč veliko žensk sramuje in se počuti neprijetno ob dejstvu, da nikoli ne vedo, kdaj jim bo spet ''ušlo v hlačke''. To lahko privede celo do tega, da se ženska začne izogibati družbi in tudi vsem dejavnostim, ki jih je prej rada počela, a si jih zdaj ne upa več.

Poznamo več tipov inkontinence:

stresna – zanjo je kriv oslabljen zaporni mehanizem sečnega mehurja, do uhajanja urina pa pride na primer ob kašljanju, smejanju, telovadbi;

urgentna je posledica prekomerno aktivnega sečnega mehurja – oseba želi urinirati, a ji urin prehitro uide;

mešana, pri kateri se prepletajo znaki obeh navedenih inkontinenc;

pretočna – nezmožnost popolnoma izprazniti mehur, zato ta postane prenapolnjen, kar povzroča iztekanje odvečnega urina.

Spet uživajte v življenju 

Inkontinenca vas ne bi smela ovirati pri tem, kar v življenju radi počnete. Do začaranega kroga pride, če se zaradi uhajanja urina odrekate svojim najljubšim aktivnostim, saj bo vaše splošno počutje tudi zaradi tega vse slabše. 

Naj bo to tek, kolesarjenje ali igra z žogo, privoščite si vse to, le zaščitite se z najboljšim pripomočkom, ki bo poskrbel za popolno zaščito. Medtem ko boste uživali v aktivnostih, bodo vložki TENA Lady popolnoma diskretno opravili svoje delo. 

Vložki so diskretni, imajo sistem trojne zaščite in so veliko tanjši, kot bi pričakovali, zato komaj veste, da jih nosite; obenem pa ste z njimi lahko brez skrbi, da bi ostali neprijetno mokri. Za to je odgovorna trojna zaščita.

Popolna trojna zaščita

Vložki Tena so posebej zasnovani za inkontinenco, medtem ko vložki za menstruacijo niso. Za vas pa je seveda pomembno, da ostanete suhi in samozavestni, zato izberite vložke, ki vas bodo brez dileme zaščitili pred iztekanjem, neprijetnim vonjem in vlago – temu pravimo trojna zaščita.

 

• Hitro vpijanje
Vložki TENA Lady zelo hitro absorbirajo vpijejo urin in vam nudijo popolno zaščito. Zgornja plast in ter preostali sloji so namreč posebej zasnovani za hiter pretok urina, medtem ko so menstrualni vložki zasnovani za gostejšo tekočino oziroma kri.

• Vrhunska suhost
Vložki TENA Lady vsebujejo super vpojne polimere v obliki drobnih kroglic, ki takoj vpijejo tekočino in se spremenijo v gel. 

• Preprečevanje neprijetnega vonja

Vložki TENA Lady uspešno preprečujejo tudi nastanek neprijetnega vonja, ki je običajno prisoten ob uhajanju urina. Vpojni polimeri v jedru preprečujejo razmnoževanje bakterij in s tem nastanek neprijetnega vonja.

Izdelke TENA Lady lahko preizkusite z naročilom brezplačnega vzorca na www.tenalady.si. Kupite jih lahko tudi v spletni trgovini. 

Najbolj brano