Zvezdniške diete

Ob koncu dneva … morda še bolje: ob vsakem začetku novega dne, ko veliko slovenskih in svetovnih zvezdnikov zaradi svojevrstne narave poklica šele leže v posteljo, se zapirajo navidezna vrata pred njihovimi življenji, polnih nenavadnih navad.

Zvezdniške diete - Foto: Fotografija Reddot

Jan Plestenjak na primer največkrat ustvarja ponoči, ko odpre vrata svojega malega studia nad Strunjanom, in nato za zajtrk je kosilo, toda to kosilo, ki je v resnici zajtrk, je vsaj zdrav obrok – zelo pogosto je to sveža riba.

Plestenjak se v svojih prehranjevalnih navadah zdi veliko bolj stabilen kot na primer Angelina Jolie, ki se je pred dvema letoma začela prehranjevati z insekti, v zadnjih nekaj tednih pa je na grozo Brada Pitta podlegla nasvetu enega izmed 'vseprisotnih' gurujev, za katere je Hollywood z vsemi zvezdniki in njihovimi nenavadnimi potrebami seveda postal prava meka, in začela jesti le v temi, le sede in le zelenjavo, čeprav si Pitt na vse pretege prizadeva, da bi se vrnila vsaj k tuni, in to pri dnevni svetlobi.

V resnici si Pitt želi, da ne bi Angelino strah pred tem, da bi njeni otroci postali zasvojeni s hitro prehrano, prignal tako daleč, da ne bi uboga reva postala nekakšne nočna sedeča veganka.

Rene Zellweger, debeluška Bridget Jones, ki piše dnevnik in v resnici ni debeluška, se je v preteklosti večkrat zatekala k najbolj znani tehniki zvezdnikov, še posebej razširjeni med manekenkami – bulimiji. Prostemu nažiranju je torej sledil prst v usta in praznjenje želodca, temu pa nova orgija s piškoti in čipsom ter podobno energetsko 'uravnovešeno' prehrano.

A če že ni zdravo, je vsaj bolj ekološko od idej Paris Hilton, ki si da ob še posebej muhastih dnevih, ko se ji še posebej zazdi, da svet zares ne razume njenega talenta dedinje hotelskega imperija, slaščice ter posebej dragocene in redke vrste sušija iz Tokija v Los Angeles pripeljati kar z letalom.

A Paris, katere igralski talent menda sploh ni zanemarljiv, se očitno vsaj ni tako dramatično spreobrnila, kot je napovedovala po nekaj nočeh, preživetih v zaporu. Prijatelje veliko bolj skrbi za njeno kolegico iz neuradnega 'žurerskega združenja' Young Hollywood Lindsay Lohan, katere dieta niso muhasta naročila iz Tokija, ampak koktajli kokaina in alkohola, po katerih se vse bolj zdi podobna številnim blondinkam, ki so v mestu sanj na koncu izgubile tako sanje kot zdravje.

Je potem že veliko lažje gledati nekdanje dive in v resnici še vedno edine prave dive modnega sveta Naomi Campbell, Cindy Crawford, Elle Macpherson in druge, ki so tudi konec tridesetih in sredi šestdesetih ohranile vitke, a ženske postave. Pri tem niso posegale po klistirnem čiščenju črevesja, kot to danes počne veliko 'instant' zvezdnic, ki bi pomanjkljivosti narave rade nadomestile s hitrimi rešitvami.

Zvezdniki, ki trajajo, Jack Nicholson na primer, so redko spreminjali prehranjevalne navade – in preživeli. Jack je ves čas prisegal na stari dobri argentinski goveji zrezek in obdržal zdravo pamet, zdravje ter šarm.

Tom Cruise je doslej med dietami begal tako kot med filozofijami, ki jim je sledil. Od bodibilderske prehrane je presedlal na vegetarijanstvo in nazaj med mesojedce, bil nekaj časa človek, ki je le sadje, nazadnje pa so ga ujeli scientologi ter ga prepričali, da se je začel boriti proti zdravilom, ki jih predpisujejo psihiatri, čeprav se včasih zdi, da bi mu lahko celo prišli prav.

Vir: Nova

Fotografije Reddot

Najbolj brano