Ženske, ki imajo to lastnost, imajo boljši seks

Imate to lastnost tudi vi?

Ženske, ki imajo to lastnost, imajo boljši seks - Foto: Profimedia

Neka britanska raziskava, da se z bolj zadovoljivim spolnim življenjem lahko pohvailo čustveno inteligentnejše ženske.

Študija, ki je v svoj vzorec zajela več kot 2000 žensk (dvojčic), je pokazala, da višja kot je čustvena inteligenca, večjemu številu orgazmov se lahko posameznica nadeja.

In zanimivo: to premosorazmerje velja tako za primere spolnih radosti v paru kot za solo zadovoljitve (torej masturbacijo).

Kakšne so čustveno inteligentnejše ženske in zakaj je temu tako?

Raziskovalci so prepričani, da je temu tako zato, ker znajo čustveno inteligentnejše ženske bolj prisluhniti svojih čustvom, pa tudi čustvom drugih ljudi.

Profesor Tim Spector, vodja raziskovalnega oddelka dvojčkov na kraljevi akademiji v Londonu in soavtorju študije, je povedal:

“Že dolgo vemo, da čustvena inteligenca prinaša posameznikom številne prednosti v življenju, naša raziskava pa kaže, da vpliva tudi na naše zadovoljstvo v spalnici. Verjamem, da bodo izsledki študije v veliko pomoč vedenjskim in kognitivnim terapevtom, ki se trudijo ženskam pomagati izboljšati kvaliteto njihovega spolnega življenja.”

Takšne ženske znajo izraziti svoje želje

“Prepričani smo, da ima čustvena inteligenca tako velik in tako neposreden vpliv na kvaliteto spolnega življenja žensk zato, ker je povezana s sposobnostjo verbaliziranja spolnih pričakovanj in želja partnerju,” je povedala vodja raziskave, Andrea Burri.

Dodala je še, da sumijo, da obstaja močna povezava z uživanjem pri seksu tudi s sposobnostjo uporabe domišljije in z občutki nadzora med spolnim aktom.

Za vse ženske, ki imajo težave z doseganjem vrhunca ali pa orgazma sploh ne morejo doživeti, so to torej dobre novice.

Spolna psihoterapevtka, Paula Hall, je v to prepričana:

Čustvena inteligenca se kaže kot eden najpomembnejših dejavnikov, ki lahko pomaga pri premagovanju težav s spolno zadovoljitvijo.

Če se zavedamo svojih čustev, znamo zaznati problem in to tudi izkomunicirati, bomo vsekakor lažje rešili svoje težave.”

Fotografije: Profimedia

Vir: Cosmopolitan.si

Preberite še: Horoskop: Kako strastni ste v zvezi glede na vaš astrološki znak? in tudi 8 knjig, ki so še bolj erotične kot Petdeset odtenkov sive

Priporočamo tudi: 5 pogostih erotičnih sanj, ki nosijo pomembna sporočila

Najbolj brano