Ko se lotimo hujšanja, se nam pogosto zdi, da se moramo odpovedati okusni hrani, vendar pri Elle verjamemo, da lahko uživamo v odličnih jedeh, tudi ko si za cilj postavimo izgubo odvečnih kilogramov.
Zato smo za vas pripravili tedenski jedilnik za zdravo hujšanje, v katerem bomo skupaj odkrivali jedi, ki ne samo zadovoljijo naše brbončice, ampak nam tudi pomagajo doseči in ohraniti našo sanjsko telesno težo.
V priročniku boste našli ogromno receptov, ki bodo spodbudili vašo ustvarjalnost v kuhinji – od okusnih zajtrkov, barvitih solat, vitaminskih juh, zdravih omak za testenine in božanskih sendvičev do jedi, ki jih skoraj gotovo še niste poskusili, kot sta pesin gaspačo in zelenjavni kolač s kuskusom.
Tukaj pa z vami delimo dva naša najljubša recepta iz priročnika.
Smuti skleda, ki vam bo polepšala tudi najbolj neznosna jutra
Sestavine
1 banana
skodelica zmrznjenih malin
pol skodelice grškega jogurta
1 dcl (rastlinskega) mleka
žlica semen čija
granola za posip
kokosovi krhlji za posip
Priprava
V blender dajte banano, maline, jogurt, semena čija in mleko. Zmešajte do gladkega.
Prelijte v skledo in posujte z granolo ter kokosom.
Za posip lahko izberete tudi drugo sadje, ovsene kosmiče, nesladkan kakav ali oreščke.
Pesin gaspačo
Sestavine
500 g kuhane pese
250 g paradižnika
50 g paprik
100 g kruha ali žitaric
0,5 dcl balzamičnega kisa
50 g praženih pistacij
sol po okusu
1 dl olivnega olja
Za posip
nekaj praženih pistacij
Priprava
V skledo dajte kuhano peso, narezane na kocke, paradižnik, paprike, kruh ali žitarice, namočene v balzamični kis, in 50 g praženih pistacij. Posolite in dodajate 1 dl olivnega olja.
Tesno pokrijte s plastično folijo in za 6 ur postavite v hladilnik, nato pa zmešajte v blenderju z litrom in pol vode.
Gaspačo ponudite ohlajenega, z nekaj kapljicami olivnega olja in praženimi pistacijami.
Celoten tedenski jedilnik z okusnimi recepti za zdravo hujšanje si prenesite spodaj.
Novo na Metroplay: Ajda Rotar Urankar in David Urankar iskreno o zakonu in težki življenjski preizkušnji