[Brezplačen priročnik] Tedenski jedilnik z okusnimi recepti za zdravo hujšanje

19. 12. 2023
Deli
[Brezplačen priročnik] Tedenski jedilnik z okusnimi recepti za zdravo hujšanje (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko se lotimo hujšanja, se nam pogosto zdi, da se moramo odpovedati okusni hrani, vendar pri Elle verjamemo, da lahko uživamo v odličnih jedeh, tudi ko si za cilj postavimo izgubo odvečnih kilogramov. 

Zato smo za vas pripravili tedenski jedilnik za zdravo hujšanje, v katerem bomo skupaj odkrivali jedi, ki ne samo zadovoljijo naše brbončice, ampak nam tudi pomagajo doseči in ohraniti našo sanjsko telesno težo.

V priročniku boste našli ogromno receptov, ki bodo spodbudili vašo ustvarjalnost v kuhinji – od okusnih zajtrkov, barvitih solat, vitaminskih juh, zdravih omak za testenine in božanskih sendvičev do jedi, ki jih skoraj gotovo še niste poskusili, kot sta pesin gaspačo in zelenjavni kolač s kuskusom.

Tukaj pa z vami delimo dva naša najljubša recepta iz priročnika.

Smuti skleda, ki vam bo polepšala tudi najbolj neznosna jutra

[Brezplačen priročnik] Tedenski jedilnik z okusnimi recepti za zdravo hujšanje
shutterstock

Sestavine

1 banana

skodelica zmrznjenih malin 

pol skodelice grškega jogurta 

1 dcl (rastlinskega) mleka

 žlica semen čija

granola za posip 

kokosovi krhlji za posip 

Priprava

V blender dajte banano, maline, jogurt, semena čija in mleko. Zmešajte do gladkega. 

Prelijte v skledo in posujte z granolo ter kokosom. 

Za posip lahko izberete tudi drugo sadje, ovsene kosmiče, nesladkan kakav ali oreščke.

Pesin gaspačo

[Brezplačen priročnik] Tedenski jedilnik z okusnimi recepti za zdravo hujšanje
shutterstock

Sestavine

500 g kuhane pese

250 g paradižnika

50 g paprik

100 g kruha ali žitaric

0,5 dcl balzamičnega kisa

50 g praženih pistacij

sol po okusu

1 dl olivnega olja

Za posip

nekaj praženih pistacij

Priprava

V skledo dajte kuhano peso, narezane na kocke, paradižnik, paprike, kruh ali žitarice, namočene v balzamični kis, in 50 g praženih pistacij. Posolite in dodajate 1 dl olivnega olja.

Tesno pokrijte s plastično folijo in za 6 ur postavite v hladilnik, nato pa zmešajte v blenderju z litrom in pol vode. 

Gaspačo ponudite ohlajenega, z nekaj kapljicami olivnega olja in praženimi pistacijami.

Celoten tedenski jedilnik z okusnimi recepti za zdravo hujšanje si prenesite spodaj.

Novo na Metroplay: Ajda Rotar Urankar in David Urankar iskreno o zakonu in težki življenjski preizkušnji