Tako si pripravite zdravo malico za v službo v samo 10 minutah (ne redi + siti boste cel dan!)

14. 8. 2023
Deli
Tako si pripravite zdravo malico za v službo v samo 10 minutah (ne redi + siti boste cel dan!) (foto: Profimedia)
Profimedia

Imate dovolj pregrešno dragih kosil, ki za po vrhu niso zdrava? Imamo rešitev!

Podobno kot jutranja telovadba in odstranjevanje ličil po zabavi, ki se je zavlekla pozno v noč, je pakiranje kosila za v službo naslednji dan ena izmed stvari, ki bi se jih najraje izognili, a nam pravzaprav izboljšajo počutje, ko jih izpolnemo. 

Za vas smo tako pripravili recept za kosilo, ki je povsem enostaven, hiter, predvsem pa zdrav za telo - ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov, visoko vsebnost beljakovin in je povsem primeren tudi za posameznike, ki se držijo keto diete:

Grška skleda

Sestavine:

  • Piščančje prsi (lahko uporabite tudi piščančja stegna brez kosti)
  • Rdeča in rumena paprika 
  • Bučke
  • Rdeča čebula 
  • Oljčno olje
  • Limonin sok (najboljši je sveže iztisnjen)
  • Česen
  • Origano (lahko ga zamenjate tudi za baziliko ali timijan)
  • Feta sir 

Postopek priprave:

Marinirajte piščanca po grškem načinu (sestavljena je iz origana, oljčnega olja in limoninega soka) in ga nato z zelenjavo prepražite v ponvi. Ko je piščanec pečen, jed postavite v skledo za malico in začinite s feto. 

V ponvi prepražite zelenjavo in začinjenega piščanca, nato jed postavite v skledo za malico in začinite s feto.

Jed lahko tudi shranite

Dokončano jed lahko v hladilniku hranite do 5 dni. Pred ponovnim obrokom jed poškropite z nekaj kapljicami vode in postavite v mikrovalovno pečico za 1 do 2 minuti. 

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Margot Robbie se je v filmu Barbie navdušila nad tem izdelkom (dobite ga lahko celo pri nas in vemo, koliko stane)

Priporočamo tudi: Najbolj žalosten rojstni dan doslej: Meghan Markle je dopolnila 42 let in to je obleka, ki jo je izbrala za praznovanje (razprodana s svetlobno hitrostjo)

Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc