Imate dovolj pregrešno dragih kosil, ki za po vrhu niso zdrava? Imamo rešitev!
Podobno kot jutranja telovadba in odstranjevanje ličil po zabavi, ki se je zavlekla pozno v noč, je pakiranje kosila za v službo naslednji dan ena izmed stvari, ki bi se jih najraje izognili, a nam pravzaprav izboljšajo počutje, ko jih izpolnemo.
Za vas smo tako pripravili recept za kosilo, ki je povsem enostaven, hiter, predvsem pa zdrav za telo - ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov, visoko vsebnost beljakovin in je povsem primeren tudi za posameznike, ki se držijo keto diete:
Grška skleda
Sestavine:
- Piščančje prsi (lahko uporabite tudi piščančja stegna brez kosti)
 - Rdeča in rumena paprika
 - Bučke
 - Rdeča čebula
 - Oljčno olje
 - Limonin sok (najboljši je sveže iztisnjen)
 - Česen
 - Origano (lahko ga zamenjate tudi za baziliko ali timijan)
 - Feta sir
 
Postopek priprave:
Marinirajte piščanca po grškem načinu (sestavljena je iz origana, oljčnega olja in limoninega soka) in ga nato z zelenjavo prepražite v ponvi. Ko je piščanec pečen, jed postavite v skledo za malico in začinite s feto.
V ponvi prepražite zelenjavo in začinjenega piščanca, nato jed postavite v skledo za malico in začinite s feto.
Jed lahko tudi shranite
Dokončano jed lahko v hladilniku hranite do 5 dni. Pred ponovnim obrokom jed poškropite z nekaj kapljicami vode in postavite v mikrovalovno pečico za 1 do 2 minuti.
Fotografija: Profimedia