Ker je pomlad pravi čas za uravnoteženje telesa, nam strokovnjaki zaupajo ključ do tridnevnega razstrupljanja, s katerim bomo odstranili nakopičene toksine in si pred poletjem povrnili največjo energijo.
Po kitajski medicini je pomlad najboljši čas za razstrupljanje, saj so v tem obdobju jetra in žolčnik ključni organi. S spodbujanjem njunega delovanja spodbudimo učinek razstrupljanja, pojasnjujejo strokovnjaki. Takšnega načina razstrupljanja pa se poslužujejo tudi mnoge zvezdnice, ki redno skrbijo za svoje zdravje in dobro počutje.
Ne spreglejte:
- Najpreprostejši način izgube teže: Koliko kilogramov lahko resnično izgubite v enem mesecu, če uporabite metodo uravnoteženja prehrane?
- Močna pijača, ki ji pravijo tudi "notranji tuš", saj čisti črevesje bolje kot odvajala
- To je edini pravi zajtrk, s katerim bi morali začeti svoj dan: Ta starodavna osnovna hrana je polna vlaknin, ki so odlična za hujšanje
Cilj razstrupljevalne kure je očistiti in oživiti organe, ki prispevajo k pravilnemu delovanju telesa, da bi ga spodbudili. To so najpomembnejši organi, ki jim moramo zagotoviti optimalno delovanje:
Ledvice, ki poleg tega, da odstranjujejo strupene odpadke, ki jih proizvaja telo, vzdržujejo ravnovesje vode v telesu.
Jetra/žolčni mehur: to je organ, povezan z izvirom, kjer se lahko kopičijo maščobe. Ima pomembno funkcijo izločanja. Koža: to je pomembna površina za izločanje s potenjem.
Črevo (povezano s kožo): čiščenje črevesja je bistvenega pomena pri razstrupljevalni kuri, saj se v njem nabira največ odpadkov.
Pljuča (povezana s kožo): energija kroži skozi kožo.
Kakšno je idealno trajanje zdravljenja z razstrupljanjem?
Tri dni, enkrat na mesec, najbolje od petka zvečer do ponedeljka.
Katera živila naj bodo prednostna?
- Juhe
- Šitake, ki spodbuja delovanje jeter.
- Kurkuma, ki ščiti, obnavlja in čisti jetra ter skrbi za dobro prebavo.
- Limona, ki je odlična za spodbujanje delovanja jeter.
- Artičoke, ki pomagajo pri pretoku žolča, ta pa emulgira maščobe
- Šparglji zaradi učinka odstranjevanja toksinov.
- Regrat: cvet z neštetimi vrlinami, zlasti za prebavni in hepatobiliarni sistem. Uživamo ga lahko kot zeliščni čaj, s katerim lahko nadomestimo jutranjo kavo.
- Morske alge: koščki dehidriranih morskih alg so kot nalašč za juhe in jušne osnove. Imajo čistilni učinek, minerali, ki jih vsebuje morska voda, pa so enaki tistim v človeški krvi. Poleg tega pomagajo ohranjati jedi brez soli!
Katere so zapovedi uspešnega razstrupljanja?
- Idealen napitek, ki ga zjutraj pijemo na prazen želodec: limona, sveža kurkuma, ingver in voda. Popijte ga vročega (ogreje jetra, pri čemer se dobro porazdeli energija) ali hladnega.
- Iz prehrane izločite: mlečne izdelke, živalske beljakovine (med razstrupljanjem morate spremeniti kislost telesa, da postane bolj bazično. Živalske beljakovine močno zakisajo telo) in alkohol.
- Prehranjujte se sezonsko, saj nam narava daje hrano v določenem času! Uživajte veliko sezonskega sadja in zelenjave, ki sta polna vode in katerih minerali so bistveni za pravilno delovanje telesa.
- Segrevajte jetra s steklenico z vročo vodo. Zakaj? Toplota pospešuje krvni obtok, zato se kri bolje pretaka skozi njih, posledično pa se bolje ravna z odpadki. Hkrati aktivira proizvodnjo žolča za boljše odvajanje strupov.
- Vsak dan se 40 minut ukvarjajte s telesno dejavnostjo in bodite pozorni na dihanje.
- Masirajte se.
- Izvajajte razstrupljevalne kopeli.
Katere so glavne prednosti razstrupljevalne kure?
Nemogoče je našteti vse, trdijo strokovnjaki ... Med najbolj očitnimi: izboljša se vid (povezano z jetri), koža je svetlejša in čistejša. Energija se sprva zmanjša, nato pa se dvigne do vrha. Z zagotovilom, da smo zjutraj bolj budni. Končno lahko pričakujete, da boste shujšali...
Fotografije: Profimedia
Preberite še: Črni suknjič Monice Bellucci je obvezen kos pomladne uniforme vsake sodobne ženske nad 50 let
Priporočamo tudi: Pričeska, ki je obnorela svet zvezdnic: To je razlog, zakaj je čokati bob trenutno najbolj vroča spomladanska pričeska
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc