Spomladanska joga: dvig kundalini energije

Kaj pravzaprav pomeni kundalini? Kundalini je kreativna energija znotraj nas kot zunaj nas. Navadno, sploh po dolgih zimskih in bolj neaktivnih mesecih, globoko speča.

Spomladanska joga: dvig kundalini energije

Na delavnici boste  imeli možnost spoznati in prakticirati dihalne tehnike (pranayamo) in jogijske poze (asano) s katerimi se prebuja tok naše fizične, subtilne in umske energije.

V pomlad se bomo podali prebujeni, bolj odprti zase, naše drage in svet okoli sebe.


Kundalini joga kot jo je učil  Yogi Bhajan je izvirna joga praksa. Jogijske sutre ji ob redni praksi pripisujejo najmočnejše in najhitrejše pozitivne učinke izmed vseh različnih joga praks.

Namenjena je vsem osebam, torej jo lahko prakticira vsakdo, seveda v skladu z navodili učitelja.


Na delavnici bo moč pridobiti znanje različnih tehnik, s katerimi se lahko prakse izvaja tudi doma. Priporočljiva je vadba trikrat na teden, odlične rezultate pa pridobimo, kadar vadimo ob istem času dneva. V skladu s svojimi zmožnostmi in vzdržljivostjo.

Na vadbi so priporočljiva ohlapna oblačila svetlih barv, po možnosti iz bombaža in drugih naravnih materialov. Seveda ne sme manjkati blazina za izvajanje asan in plastenka vode. Vodo zaužijemo večkrat v manjših količinah med vadbo, saj izvajanje te prakse sprošča veliko toksinov in s pitjem pomagamo telesu pri razstrupljanju.

Delavnica bo potekala v torek, 17. maja 2011, s pričetkom ob 18:30 uri, v Plesni šoli Kazina, Kongresni trg 1, Ljubljana.

Cena delavnice je 15 €.

Delavnico bo vodila Ana Benkovič, ki je dolgoletna učiteljica rekreativnega modernega in jazz plesa, zadnja leta pa se posveča tudi praksi in učenju joge. Uspešno je zaključila učiteljski tečaj Suryašakti yoge, ki je priznan s strani International Yoga Federation.

 

Fotografija Shutterstock.com

Najbolj brano