Sorodna duša ali duša dvojčica: kako ju lahko prepoznate?

Vsako razmerje, ki nam je dano v življenju, ima svoj poseben razlog. A pogosto ta razlog ni, da bi z osebo ostali do konca življenja. Mnogokrat so nam ljudje poslani v življenje, da bi nam pomagali pri duhovnem razvoju in nam s tem pripomogli, da bi stopili na pravo pot v svojem življenju. Verjetno ste že slišali za izraz sorodna duša, ki ga pogosto uporabljamo za opis osebe, ob kateri se počutimo kot doma, za katero smo prepričani, da je tista prava. Obstaja pa še veliko več povezav. V današnjem članku boste lahko izvedele, kakšna je razlika med sorodno dušo in dušo dvojčico. 

Sorodna duša ali duša dvojčica: kako ju lahko prepoznate? - Foto: Profimedia

1. Duša dvojčica je pot do naše lastne samouresničitve

Sorodnih duš, ki se lahko pojavijo taki v obliki romantičnega partnerja kot tudi prijatelja ali družinskega člana, lahko v svojem življenju spoznamo več. Dušo dvojčico pa ima vsak posameznik le eno.

Srečanje z dušo dvojčico je prav gotovo intenzivna izkušnja. Občutek  takojšnje povezanosti, ki bi ga mnogi ljudje opisali kot ljubezen na prvi pogled, a v resnici se na ravni duše odvija veliko več od tega. Duši dvojčici sta osebi, katerih duša se je razvila skozi prejšnja življenja tako visoko, da se je duša razcepila na dva dela, vsak del duše pa biva v enem posamezniku. Duše dvojčice se naravno dopolnjujejo.

Glavna značilnost duše dvojčice je, da delujejo kot ogledalo našim vzorcem in prepričanjem. Zelo pogosto se pri teh razmerjih prav zaradi tega odprejo rane, postavljeni smo pred dejstvo o svojih prepričanjih, vzorcih in strahovih ki nam ne služijo več, ki jih moramo pozdraviti. Razmerja duš dvojčic so zaradi tega pogosto zelo intenzivna in imajo mnogo vzponov in padcev, značilno pa je tudi, da ena oseba pred razmerjem kljub občutku globoke povezanosti s svojo dušo dvojčico beži zaradi občutka strahu in nelagodja pred samim seboj, medtem ko jo druga oseba konstantno "lovi".

Razmerja duš dvojčic so pogosto toksična, a z višjim namenom- čeprav ni nujno, da boste s svojo dušo dvojčico ostali skupaj, pa so težavna obdobja in obdobja ločitve ključna za lastni razvoj. Ali se boste s svojo dušo dvojčico po ločitvi zopet našli pa je odvisno od tega, v kakšni meri se oba posameznika duševno razvijeta in osvojita lekcije, ki so razlog za srečanje vaše duše dvojčice. 

2. Ko spoznate sorodno dušo se počutite, kot da to osebo poznate že celo večnost

Za sorodne duše je značilna močna povezanost, občutek domačega, prijetnega, lahkotnega. Ob sorodni duši se boste kljub obdobjem nevihte, ki se pojavijo da bi obe osebi v razmerji duhovno zrastli,  počutili sproščeno in lagodno, komunikacija vam ne bo predstavljala problema, saj si s sorodno dušo skoraj lahko bereta misli. 

V razmerju med sorodnima dušama se za razliko od razmerij duš dvojčic ne razvije toksična soodvisnost, temveč povezavo občutite na zdrav, neobvezujoč način. Sorodna duša je v tem svetu vaš sopotnik na poti življenja. Do te osebe boste občutili povišano stopnjo empatije in razumevanja. 

Med sorodnima dušama ni občutka tekmovanja in napetosti, ki se pogosto pojavlja pri dušah dvojčicah, saj drug drugega dopolnjujeta, medtem ko sta si duši dvojčici pogosto zelo podobni, talentirani na enakih področjih, zaradi česar lahko pride do občasnih občutkov zavisti.

Čeprav je znakov, s katerimi lahko ločujemo med različnimi povezavami veliko, vsak posameznik pri sebi najbolje ve in čuti, katera je tista prava oseba zanj. Morda je koncept sorodne duše oziroma osebe, ki nam je usojena, da z nami hodi pot življenja precej bolj preprost. To je morda preprosto lahko oseba, za katero se odločimo in jo izberemo vedno znova, ta oseba pa izbere tudi nas. 

Pripravila Kristina Robežnik

Fotografije: Profimedia

Priporočamo: Dieta Cindy Crawford je idealna za ženske nad 40 let: V samo 7 dneh obljublja izgubo teže do 5 kilogramov

Preberite tudi: Horoskop: Moški z največjim srcem so rojeni v teh nebesnih znamenjih                                              

Najbolj brano