Elle dekleta na dopustu

Uživanje v čarih kampiranja, nabiranje školjk, skok čez lužo, sproščanje v senci oljk ... tako bodo dopust preživela Elle dekleta.

Elle dekleta na dopustu - Foto: Shutterstock, osebni arhiv

Alenka Sušnik,

vodja trženja

Počitnice so še vedno zavite v tančico skrivnosti. Dolga zima je povzročila pozno planiranje, upam, da bodo trije tedni dovolj za velikopotezne načrte! Načrtujem skok na hrvaško obalo pod borovce v troje, teden potikanja po ozkih ulicah kakšnega sredozemskega mesteca v dvoje, za konec pa še obisk angleške prestolnice. Kakorkoli se bo razpletlo, želim si predvsem oddiha od telefonov, računalnikov, iPadov in podobne navlake, v zavetje knjig, žlobudranja triletnika, kulinaričnega razvrata in pogovorov dolgo v tople poletne večere.

Mojca Zemljak,

redaktorica in lektorica

Odkar sem lani ponovno odkrila čare kampiranja, zame ni nobenega dvoma več – poletne počitnice bom preživela pod milim nebom. Nič me ne more bolje sprostiti kot aromaterapija borovih iglic, glasba škržatov, jutranja kava v lončku ob nežnih žarkih, skakanje s skal v morje le nekaj metrov od šotora in popoldanski počitek v viseči mreži, ko ne mislim na nič. Predvsem to. Letos bo v mojem kovčku kakšna knjiga več, saj me hčerki tam v iglastem raju skoraj ne potrebujeta, toliko dela imata s storži, barvanjem kamnov, raziskovanjem okolice, iskanjem morskih zakladov.

Meta Kač,

novinarka

meta kac

Poletje ni poletje, če vsaj 14 dni ne preživim v družinski hiši, ki stoji v vasici v hrvaški Istri. Terasa z razgledom na morje vsako leto z lahkoto napolni še tako prazne baterije. Ljubezen do raziskovanja evropskih mest pa sem letos potešila z obiskom renesančnih Firenc.

Ajda Horvat,

obdelava fotografij

ajda horvat

Zame se je poletje začelo februarja z že skoraj tradicionalnim potepom po Tajski. Konec junija pa pobegnem na tisti pravi dopust, na Lošinj. Napolnit baterije, se skrivat pred soncem in sanjarit v senci borovcev, se nadihat morskega zraka, nabirat školjke, se crkljat s sladoledom in upat, da mi uspe ustaviti čas oziroma ga vsaj prevrteti naprej ... do naslednjega poletja.

Petra Windschnurer,

urednica mode in lepote

Upam, da mi bo poleg tradicionalnega kampiranja v Istri (tega se najbolj veselita otroka) uspelo skočiti še na sardeljado na otok Zlarin, na Dieslov ITS v Trst in na sinjsko alko. Že vidim, da bo poletje prekratko.

Lorella Flego,

novinarka

lorella flego

Nestrpno pričakujem dopust in trenutek, ko bomo z družino pripravljali kovčke in se podali na nove avanture. Letos nas čaka potovanje čez lužo, morda v kombinaciji s kakšnim tropskim krajem, ker brez morja preprosto ne gre. Se že vidim s knjigo v roki in dobrim koktajlom, s kanglico in lopatko, ko skupaj s Sofio raziskujeva svet. In, seveda, malo nakupovanja nikoli ne škodi, peta avenija je nedvomno moja!

Barbara Sekirnik,

odgovorna urednica

barbara sekirnik

Skok v Bologno bo nadgradnja počitnic, ki jih bom preživela v kampu Selce na Hrvaškem. Knjige, plavanje in moji najbližji je vse, kar potrebujem to poletje.

Tina Curk,

pomočnica odgovorne urednice

tina curk

Letos me čakata veter v laseh in senca oljk – dopust nameravam namreč preživeti na Krfu. Že zdaj sanjam, kako ga bomo s skuterji prevozili po dolgem in počez, se vsake toliko ustavili na divjih plažah in si v hladu vasic privoščili grško solato. Konec avgusta pa me bo hladila Soča – že tradicionalno bom nekaj dni kampirala v eko parku pri Koritih, poslušala šumenje vode, vstajala ob petih in obiskala bližnje gore ali pa ponovno plezala po čudovitih stenah.

Urša Jerkič,

publicistka

ursa jerkic

Jug Italije tik pred poletjem, ko so plaže še prazne, domačini na klopcah na piazzah, tržnice, polne cikorije in paradižnika. Letos Apulija, kjer imajo svojo različico tako Firenc (mesto Lecce) kot Maldivov z belimi sipinami ter kristalno vodo.

Najbolj brano