Predpomladno razstrupljanje z enostavnimi in okusnimi napitki: Detox voda z okusom sadja in zelišč odstranjuje strupe in pomaga pri hujšanju

Poskrbite za boljšo hidracijo in razstrupljanje z vodo z okusom sadja, zelenjave in zelišč - za vsak dan v tednu enega! Ti vodni napitki za razstrupljanje lahko pospešijo presnovo, pomagajo pri hujšanju, odstranijo toksine in poskrbijo za sijočo kožo.

Predpomladno razstrupljanje z enostavnimi in okusnimi napitki: Detox voda z okusom sadja in zelišč odstranjuje strupe in pomaga pri hujšanju - Foto: Profimedia

Pomlad je pred vrati in to je čas za odstranitev vseh strupov, ki so se v našem telesu nakopičili med zimo. Voda za razstrupljanje je zdrava pijača, ki jo lahko uporabite doma za razstrupljanje telesa. Za to ne potrebujete sokovnika ali centrifuge. Vse, kar potrebujete, je voda in sestavine, ki poskrbijo za dober okus.

Besedi "čiščenje" in "razstrupljanje", ko ju uporabljate v zvezi s prehrano, nista sporni. Predvsem zato, ker so nekateri komercialni izdelki za čiščenje in razstrupljanje na trgu polni sladkorja in praznih kalorij ter tako v bistvu povzročajo več škode kot koristi. Prav tako so vaša jetra in ledvice naravni razstrupljevalci, zato se pitje in uživanje živil, ki naj bi opravljala delo notranjih organov vašega telesa, lahko zdita odveč ter kot izguba časa in denarja.

Ne spreglejte:

Kako pripraviti vodo za razstrupljanje?

Voda za razstrupljanje je pijača na osnovi vode, ki ji lahko dodate sadje, zelenjavo, zelišča ali začimbe. Tako lahko ustvarite nešteto kombinacij, poleg tega pa se lahko napolnite z vitamini in svežino. Najbolje je, da sestavine izberete glede na svoje potrebe.

Za razvajanje jeter so primernejši rožmarin, limona ali regrat. Za boj proti celulitu in odvajanje maščobnih celic izberite na primer artičoko in guarano. Ne pozabite, da je učinkovita voda za razstrupljanje sestavljena iz živil, bogatih z antioksidanti in vitamini.

Domačo vodo z okusom sadja je enostavno pripraviti, ne vsebuje umetnih sladil ali arom ter je najboljša naravna aroma vode in najboljša zdrava aroma vode, ki jo lahko pijete. Vitamini, minerali in antioksidanti se pridobivajo iz sadja in zelišč, ko se prelijejo z vodo, kar zagotavlja ne le osvežujoč okus, temveč tudi hranilne koristi. Voda nima kalorij, zato je pametno dopolnilo k ciljem uravnavanja telesne teže.

Priprava je izredno preprosta, le narežite različne sestavine, jih dajte v vodo in jih pustite stati v hladilniku. V hladilniku jo lahko brez težav hranite dva do tri dni. Preden ga odložite, ga ne pozabite precediti, saj bodo zelišča in začimbe ostale nepoškodovane, kar pa ne velja za jagode in drugo sadje, ki bo čez nekaj časa razpadlo.

Prednosti razstrupljanja z vodo

Dr. Amy Lee, vodja oddelka za prehrano pri podjetju Nucific, opisuje nekatere najpomembnejše prednosti razstrupljanja z vodo.

Voda spodbuja splošno zdravje in dobro počutje:

 • zmanjšuje telesno in duševno utrujenost ter slabost
 • obnavljanje telesa po vadbi
 • odplakne toksine iz organov, kot so ledvice in jetra
 • izboljšuje razpoloženje
 • izboljša presnovo in izgubo telesne teže
 • izboljšanje zdravja prebavil

Ali lahko zaradi vode za razstrupljanje shujšate?

Ne zamenjujte razstrupljanja s hujšanjem. Samo z razstrupljevalno vodo ne boste izgubili odvečnih kilogramov. Vključiti jo morate v svojo prehrano, seveda brez vključitve sladkorja, pomagala vam bo na novo opredeliti zdravo osnovo v vaši prehrani, hkrati pa odstraniti toksine. Ker je dobra hidracija osnova za učinkovito ponovno vzpostavitev ravnovesja, bo zaradi svoje diuretične vloge vaš najboljši zaveznik. Ne oklevajte in ga uživajte čez dan, da se napolnite z vitamini.

Voda za razstrupljanje za ploščat trebuh

Ne boste se znebili nezaželene teže, vendar je ena od velikih prednosti razstrupljevalne vode ta, da lahko pripomore k bolj ravnemu trebuhu in manjšemu občutku napihnjenosti. Nekatere študije kažejo, da je povečano uživanje vode povezano z izgubo telesne teže zaradi razgradnje telesnih maščob in občutka sitosti, zato bomo verjetno zaužili manj hrane.  

Obstaja povezava med kronično dehidracijo in povišano ravnjo hormona angiotenzina II (AngII), ki ni povezan le s povečanjem telesne teže in debelostjo, temveč tudi s številnimi kroničnimi boleznimi, kot so sladkorna bolezen, bolezni srca in ožilja, rak in Alzheimerjeva bolezen. (2)

Recept za najboljšo razstrupljevalno vodo za hujšanje in raven trebuh:

Sestavine:
 • voda
 • limona
 • meta
 • kumare
 • grenivka

Ta razstrupljevalni napitek je okusna mešanica limon, vode, metinih listov in rezin kumare in grenivke ter je tako enostaven in osvežujoč! Limone vsebujejo veliko vitaminov, kot je vitamin C, ki krepi imunski sistem. Če želite, lahko izpustite kumare in uporabite samo limono, vendar boste s tem zamudili koristi kumar. Kumare imajo protivnetne lastnosti, saj so bogate z vodo in vlakninami ter zmanjšujejo otekanje.

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Katie Holmes se navdušuje nad tem trendom krila ... in to pri blagovni znamki Mango

Priporočamo tudi:To je edini pravi način, s katerim bi morali začeti svoj dan: Najboljša živila, ki bodo že navsezgodaj zjutraj prebudila vaš metabolizem in spodbudila presnovo

Najbolj brano