Privoščite si: novoletno zaobljubo

Spet je prišla prelomnica, ko se zazremo v preteklo leto in da ne bo ob koncu leta prevelikih odstopanj, si omislite tudi zaobljube, ki jih boste z veseljem izpolnjevali. In nenazadnje, ne analizirajte preveč, preprosto storite tisto, kar si želite.

Privoščite si: novoletno zaobljubo - Foto: Fotografija Imaxtree

Pred vami je torej novo leto, še čisto sveže in nepopisano. Vanj stopite polni elana in zagotovo vam bo uspelo izpolniti veliko večino nalog, ki si jih boste zadali.

Mini načrt za velik učinek

Če iz lastnih izkušenj veste, da velikih obljub sami sebi nikoli ne izpolnite, si zadajte kratkoročne cilje, ki vas bodo na koncu pripeljali veliko dlje, kot če bi si zadali eno samo velikansko nalogo, s katero bo prišlo tudi sorazmerno večje razočaranje.

Privoščite si nekaj rednih ritualov, za katere vam vedno zmanjka časa (ali denarja). Naj se to spremeni v pridne:

- večerje z dolgoletno prijateljico,

- masaže/pedikure, /manikure . . kar vas pač sprošča in osrečuje,

- Skrb za dobro hrano in fizično aktivnost.

Zavedamo se, da razvajenje ni najbolj poceni, a če se odpoveste kakšni stvari, ki je ne potrebujete nujno (morda previsokemu računu za mobitel ali dvema lahkoma za nohte), boste sigurno našli način, da privarčujete par deset eur . . z njimi se pa že lahko odpravite na večerjo ali si privoščite masažo.

Počaaasi . . se daleč pride.

Pri naštevanju nalog in ciljev ne pretiravajte. Upoštevajte svoje zmožnosti in se zavedajte, da niste vsemogočni.

Bodite magnet za vse pozitivno

Kakorkoli že, pa srčno verjemite, da vam bo novo leto prineslo veliko lepega, kajti prav s pozitivnim mišljenjem boste nase pritegnili še več pozitivnih dogodkov.

Najbolj brano