Praznične dobrote: Zvezdice s cimetom in orehi

Piškoti, ki prihajajo naravnost iz kuhinje nebeških okusov! :)

Praznične dobrote: Zvezdice s cimetom in orehi

Kaj potrebujemo?

400 g kalifornijskih orehov / 2 žlici cimeta / 3 beljaki / po 1 ščep mletih klinčkov in pimenta / 75 g moke
/ 200 g sladkorja / 2 žlički limoninega soka  / 250 g sladkorja v prahu / 40 polovičk orehovih jedrc

1. Orehe popražimo v ponvi brez maščobe in jih nato zdrobimo v mešalniku. Primešamo cimet, klinčke, piment in presejano moko. Beljake stepemo v trd sneg, postopno dodajamo sladkor in limonin sok in na koncu narahlo vmešamo mešanico moke in orehov.

2. Testo razvaljamo med dvema s sladkorjem posutima koščkoma peki papirja, in sicer vsako zvezdico posebej, na 4 mm debeline in izrežemo zvezdice (pribl. 6 cm velike). Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo v vroči pečici pri 160 °C 15 minut. Ohladimo.

3. Sladkor v prahu zmešamo s 3–4 žlicami vode. Zvezdice s to mešanico glaziramo in okrasimo s polovico orehovega jedrca.
Nasvet: Za glazuro lahko namesto vode uporabimo rum ali vinjak.


40 kosov po 127 kcal. Čas priprave 25 minut. Čas pečenja 15 minut.

Lisa MS

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri