Popolno telo: Dragana se predstavi

Ko se je začela akcija Popolno telo, je imela Dragana dober načrt: do poletja shujšati vsaj deset kilogramov. V reviji Elle smo spremljali uresničevanje zadanega cilja in moramo priznati, da je Dragana pri tem zelo odločna. V treh mesecih je izgubila sedem kilogramov, pridobila je kondicijo in – kar je najbolj pomembno – izboljšala svoje počutje ter dvignila svojo samozavest. Kako ji je to uspelo, se sprašujete? Z močno voljo in odličnim osebnim trenerjem, ki je poskrbel za pravilen trening, in s terapevtko, ki je pripravila učinkovit wellness tretma. Spletni radovedneži pa nismo mogli kaj, da ne bi preverili, kako ta nadebudna mati dveh deklet uresničuje svoj načrt.

Popolno telo: Dragana se predstavi - Foto: Fotografije: Aleksander Štokelj

Dragana vadi štirikrat na teden na napravah Power plate in Kinesis v centru Harmonija v Mengšu, en dan pa nameni aktivnostim v naravi. Učinke vadbe še povečajo: tretma z napravo Beauty teck, ki uspešno odpravlja tudi najbolj trdovratni celulit, in druge shujševalno-razstrupljevalne masaže. Vanja Papler, vodja wellnessa v centru Harmonija, se spominja: »Ko je Dragana prišla k nam in ko smo naredili anamnezo, je imela zelo trdovraten celulit. Njena težava pa so tudi zelo izrazite krčne žile. Zato smo se morali problema lotiti še posebej pazljivo; tretmaji z vroče-hladnim učinkom so namreč neugodni za krčne žile, zelo učinkoviti pa so pri odpravi celulita. Naprava Beauty teck je v takih primerih nepogrešljiva.«

Po treh mesecih trdega dela je Dragana okoli pasu izgubila sedem, okoli bokov pa deset centimetrov. Od konfekcijske številke 42/44 je prešla na 40. »Že na začetku sem vedela, da bom potrebovala nova oblačila, ko shujšam. Moram priznati, da se nakupovanja teh zdaj veliko bolj veselim. Prav komaj čakam, da si kaj kupim, saj se z veseljem pogledam v ogledalo. Najbolj pa me razveseli nasmeh moje hčere, ki je z velikim upanjem in bodrenjem spremljala moje hujšanje, « je zadovoljna Dragana. Dieta, ki se je drži, ni niti malo stroga, Dragani ni bilo težko najti motivacijo za bolj zdravo prehranjevanje. Edina težava, ki pa jo je z voljo vendarle odpravila, so bila sladkanja s prigrizki na poti domov in zvečer pred televizorjem. »Zdaj vem, da sladkanje ni greh, le količina mora biti prava, « se še nasmehne Dragana in mi ponudi košček čokolade. Le tako naprej!

Beauty teck

Beauty teck je računalniško vodeni tretma, ki s pomočjo primernega elektrolita in elektrod vpliva na zmanjšanje obsega, odpravo celulita in maščob ter deluje pomlajevalno. Ob uporabi določenega elektrolita deluje kot biokibernetski lifting, ki je nekirurški lifting in se lahko izvaja tudi na predelu obraza. Pri Beauty tecku uporabljamo različne elektrolite: za odpravo celulita, za zdravljenje aknaste kože, elektrolit z lifting učinkom . . Beauty teck se uporablja tudi za ublažitev strij in brazgotin. Postopek je popolnoma neboleč in se izvaja v treh fazah: nanosu elektrolita sledi terapija z elektrodami, tretma pa se zaključi z nanosom učvrščevalnega preparata. Vsak tretma je natančno zabeležen: ob vsakem obisku se izvede fotografiranje ob natančno določenih pogojih, da so rezultati objektivni.

Beauty teck je priporočljivo izvajati trikrat na teden, za dosego optimalnih rezultatov pa je dovolj že od deset do dvanajst obiskov. »Zelo pomembna je tudi nega telesa doma, zato so večinoma vsi izdelki, ki jih uporabljamo v centru Hramonija, našim strankam na voljo v prodaji. Kozmetika Elemis, ki jo uporabljamo, je popolnoma naravna, ne vsebuje živalskega kolagena, je brez parfumov in barvil, ne vsebuje alkohola in gensko pridelanih sestavin, izdelki niso testirani na živalih. Osnovna sestavina je padina pavonica (rjava alga, ki raste v Sredozemlju), ki ima učvrščevalni učinek in zagotavlja elastičnost kože, « pove terapevtka Vanja. Dragani so s pomočjo Beauty tecka skoraj v celoti odpravili celulit in končno bo lahko oblekla dvodelne kopalke. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da jih je že kupila. Dragana, vabimo vas, da se nam pokažete . .

Pravilna vadba

Zelo pomemben del treninga so pravilno izvedene vaje. Dragana je že nekaj časa precej aktivna, vedno je imela rada šport, zato ji tudi vaje na fitnes napravah niso tuje. Da bo vse še bolj nazorno, smo jo med treniranjem tudi posneli. Ob budnem očesu Aleša je vaje izvajala kot prava profesionalka.

Posneli tudi kratek video, v katerem skupaj z njenim osebnim trenerjem Alešem v športnem centru Harmonija v Mengšu predstavita način vadbe, ter z nami na kratko poklepetata, najdete pa ga, če kliknete TUKAJ.

Aleksandra Brlan

Najbolj brano