Novo: Hujšamo z jogo!

V okviru akcije Bodi aktivna so za vas pripravili brezplačen celostni program hujšanja, ki temelji na jogijski vadbi.

Novo: Hujšamo z jogo! - Foto: Fotografija Shutterstock

Ali veste zakaj je več kot 90 odstotkov diet neuspešnih?

Zato ker je večina diet naravnanih zgolj na eno – fizično raven našega ustroja. Ko se odločimo za shujševalno kuro, se prelevimo v prave matematike, pretvarjamo kilograme v kalorije, preštevamo grižljaje, fotokopiramo tabele z glikemičnimi indeksi in na koncu kot v začaranem krogu spet končamo s kakšnim kilogramom več.

S svojim čustvenim življenjem in napačnimi miselnimi vzorci, kjer pogosto tiči razlog za našo prekomerno težo, se največkrat ne soočimo.

Joga – odlično orodje za postopno zmanjšanje teže

Problem prekomerne telesne teže bomo uspešno rešili le, če bomo odpravili njegov vzrok, to pa je proces, ki zahteva svoj čas. Joga nam lahko pri tem služi kot odlično orodje, še posebej, ker deluje celostno, na vse ravni našega bivanja. Poleg pozitivnih učinkov na fizično telo umirja tudi naša čustva in um. Postopno nas vodi k drugačnemu odnosu do svojega telesa – sposobni smo ga sprejeti in razumeti njegovo govorico, ločiti med resnično lakoto in čustvenimi impulzi, ki nas silijo, da vedno znova posežemo po hrani.

Dinamčna joga - več kalorij

Število kalorij, ki jih pokurite med enourno vadbo jogo, se giblje med 180 in 360, odvisno od vrste joge, ki jo izvajate. Bolj je joga dinamična, več energije potrošite. Program Hujšamo z jogo je zato sestavljen iz modificiranih dinamičnih asan iz aštange joge. Če se boste prijavili na naš program, boste vsak teden po e-pošti dobili navodila, podkrepljena z videom, kako pravilno izvajati pložaje, ki jih bomo na koncu trimesečnega programa povezali v vadbeno enoto.

Za hitrejši napredek

Če želite napredovati hitreje, vam svetujemo, da izvajanje jogijskih asan trikrat na teden kombinirate z aeorobno vadbo - tekom, plavanjem, kolesarjenjem, hitro hojo.

Detoksična prehrana

Seveda je zelo pomemebno, kako se prehranjujemo in kakšno vrsto hrane uživamo. Ko postanemo bolj pozorni do svojega telesa in smo vešči zaznavanja njegovih resničnih potreb, je poseganje po zdravi in uravnoteženi prehrani samoumevno. A najprej je dobro prečistiti telo, še posebej jetra. S pomočjo naših strokovnjakov in Donata Mg, ki je sponzor programa, vam bo v treh mesecih to zagotovo uspelo.

Hujšanje z glavo

Da boste tokrat zares uspeli, vam bo pomagal še naš mojster nevrolingvističnega programiranja, ki poudarja, da hujšanje s tehnikami NLP pomeni hujšanje z glavo. Gre za spreminjanje tako zavestnih (vedenjskih, miselnih) kot podzavestnih vzorcev (čustev, prepričanj). Predstavil vam bo različnie tehnike, ki vam bodo pomagale, da boste spremenili vzorce hranjenja, da se boste otresli čustvene zasvojenosti s hrano in spremenili prepričanja, ki jih imate o sebi.

Najbolj brano