Nova energija

Prebudite žensko v sebi, začutite novo voljo do življenja. Navdih naj bo narava. 

Nova energija - Foto: Shutterstock in promocijsko gradivo

1. Šola teka

Adidas po lanskoletni uspešni Šoli teka obljublja nadgrajeno in še izboljšano nadaljevanje pod vodstvom profesionalnih trenerjev. Projekt, ki se bo začel sredi aprila, obsega šest mesecev tekaških treningov in se zaključi oktobra z udeležbo na Ljubljanskem maratonu.

Udeleženci, ki so lahko tako športni začetniki kot tisti izkušenejši, se bodo lahko naučili predvsem pravilne tehnike teka, načina prehranjevanja, spoznali pravilno opremo in zaščito pred poškodbami, hkrati pa se bodo vzdržljivostno pripravili na tekaško preizkušnjo. Šola bo organizirana v Ljubljani, Mariboru in Celju, prijave so se začele zbirati 1. marca na adidas-solateka.si, zato – bodite hitri!

2. Rastlina prihodnosti

Hermelika je bogata s polisaharidi, naravnimi sladkorji rastlinskega izvora, ki delujejo antibiotično, imajo protivirusne učinke, zavirajo rast rakastih celic, znižujejo krvni tlak ter močno spodbujajo imunski sistem, zato bi po mnenju sodobne medicine lahko postala rastlina prihodnosti.

V preteklosti pa so z njo zdravili čire na želodcu in črevesna obolenja ter si oskrbovali rane, opekline in pike žuželk. Za gojenje je precej nezahtevna, zato jo lahko posadite kar na domačem vrtu – njeni cvetovi bodo balzam za oči, njena prva pomoč pa vedno pri roki.

3. Čas za dame

V mesecu aprilu si s prijateljicami vzemite čas za čaj. V trgovini Tea Time v središču Ljubljane boste našli Ženski čaj, ki vsebuje pisano razvajajočo mešanico: cimet, jabolko, ingver, rooibos, list maline, plahtico, kamilico, kardamom, nageljnove žbice, lupino pomaranče, brinove jagode ...

4. Zaščiteni užitki

Še je čas smučanja, a vse močnejše sonce opominja, da moramo v vsakem letnem času zaščititi obraz pred sončnimi žarki. Prav v hribih se količina UVB-žarkov na vsakih 300 metrov nadmorske višine poveča za štiri odstotke, poleg tega pa sneg odbija 85 odstotkov UV-žarkov, zato je pomembno, da uporabimo visoko zaščito. Laboratoriji La Roche-Posay priporočajo topljivo kremo in ekstremni fluid iz linije Anthelios, ki zagotavljata zelo učinkovito zaščito z ZF 50 in omogočata užitek na zgodnjepomladanskem soncu. 

Pripravila: Mojca Zemljak

Najbolj brano