Nagradno: zaščitite oči pred škodljivimi UV žarki

Da UV-žarki lahko škodujejo koži, že veste. Ali se zavedate, da lahko škodujejo tudi očem? Opazite razliko!

Promocijsko sporočilo, 18. 5. 2011
Nagradno: zaščitite oči pred škodljivimi UV žarki

Klinične raziskave so dokazale, da dolgotrajna izpostavljenost UV-žarkom brez ustrezne zaščite lahko poškoduje površino in notranje strukture oči, kar povzroča očesna obolenja in s starostjo povezane očesne bolezni. Učinki se kopičijo in so nepopravljivi – tako kot koža si tudi oči »zapomnijo« poškodbe zaradi UV-sevanja.

Vsakič, ko ste na prostem, so vaše oči izpostavljene škodljivim UV-žarkom.

V večini primerov se tega sploh ne zavedamo, saj je UV-sevanje našim očem nevidno, njegovi učinki pa so prisotni tudi v oblačnem vremenu. Svetloba, ki se odbija od površin, kot sta pesek ali voda, lahko povzroči sončne opekline oči. UV-žarki so del sončne svetlobe in smo jim izpostavljeni ne le v jasnih, sončnih dnevih, pač pa tudi, ko je oblačno.


Opazite razliko in zadenite enoletno zalogo
ACUVUE® kontaktnih leč.

Registrirajte se, opišite, kako kontaktne leče vplivajo na vaše življenje, in se potegujte za nagrado. Hkrati preverite posebno promocijo za nove uporabnike, saj dobite ob opravljenem očesnem pregledu brezplačne leče.
Praktičnost, svoboda in zdravo nošenje leč s kontaktnimi lečami ACUVUE®.Intenzivnost UV-sevanja se razlikuje glede na uro dneva;

na splošno velja, da čim višje na nebu je sonce, tem večje je UV-sevanje. Toda to ne drži za izpostavljenost oči UV-sevanju. Pred kratkim izvedena raziskava je pokazala, da je izpostavljenost oči UV-sevanju dopoldne in sredi popoldneva večja kot opoldne. Navajeni smo se zaščititi, ko je sonce najvišje, toda v nasprotju s kožo so oči na isti ravnini kot sonce pred poldnevom in po njem.*

S sočasno uporabo kontaktnih leč in drugih sredstev UV-zaščite lahko oči zaščitimo ne le pred neposrednimi, pač pa tudi pred odbitimi UV-žarki. UV-zaščite ne omogočajo vse kontaktne leče. Preverite, ali kontaktne leče, ki jih nosite, vsebujejo UV-filter in katere stopnje je.

Blagovna znamka kontaktnih leč ACUVUE® je edina znamka, ki nudi UV-zaščito** v vseh svojih izdelkih. UV-zaščita je vgrajena v material leč – ne bo se izrabila ali odluščila.

* Sasaki, H. UV exposure to eyes greater in morning, late afternoon. Proc. 111th Ann. Meeting, Japanese Ophthalmologic Soc., Osaka, Japonska, april 2007.
** Kontaktne leče, ki blokirajo UV-žarke, niso primerna zamenjava za sončna očala, ki ščitijo pred UV-žarki, saj ne pokrijejo celotnega očesa in predela okrog njega.

ACUVUE® je blagovna znamka podjetja Johnson & Johnson d.o.o. © Johnson & Johnson d.o.o. 2011

Najbolj brano